Foto: Vida Press

Otrdienas, 9. maija, vakarā notikušais starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" pirmais pusfināls daudziem Latvijas pārstāvju faniem ir atstājis rūgtas mieles, jo grupai "Triana Park" neizdevās kvalificēties finālam. "Eirovīzijas" skatītāju vidū virmo kaislīgas diskusijas par to, kāpēc tā notika.

Daudzi "dīvāna eksperti" sociālajos tīklos pēc desmit finālistu paziņošanas neslēpa pārsteigumu un sašutumu par nelāgo notikumu pavērsienu, norādot, ka "Triana Park" priekšnesums bija krāšņs, enerģisks un patīkami izcēlās uz pārējo 17 pusfinālistu fona.

Otra puse gan viszinīgi pauda, ka šāds rezultāts jau bija gaidāms un Latvijas palikšana ārpus fināla bija prognozējama kopš brīža, kad "Triana Park" uzvarēja nacionālās atlases konkursā "Supernova".

"Es jau no paša sākumā teicu, ka šī grupa negūs panākumus – šī nav tikai dīdžeju sacensība, tur liela nozīme ir arī vokālam," feisbukā rakstīja dziedātāja Diāna Pīrāgs.

Domas par to, kāpēc "Triana Park" neizdevās iekļūt finālā, dalās – vieni vaino jau agrāk vairākkārt izskanējušo faktu, ka pusfinālā nepiedalījās neviena no mūsu tuvākajām kaimiņvalstīm un citas valstis, kuru skatītāji ierasti balso par Latviju, bet citi vainu meklē priekšnesumā.

Ne viens vien skatītājs bija pamanījis, ka "Supernovas" konkursā muzikālās apvienības priekšnesums izskatījies pārliecinošāk, bet grupas līderes Agnese Rakovskas dziedājums bijis spēcīgāks. Tāpat daudzi TV skatītāji norādīja uz skanējuma kvalitāti.

Lai gan ierasts, ka, piedzīvojot neveiksmi, Latvijas "Eirovīzijas" pārstāvji krīt nežēlastībā un tiek skarbi kritizēti, šoreiz sociālo tīklu lietotāju vidū gan dominē pārliecība, ka "Triana Park" visu izdarīja, cik labi varēja, bet rezultātu ietekmēja no viņiem jau neatkarīgi apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!