Foto: Publicitātes foto
Otrdienas, 19. decembra, vakarā noslēdzās kanāla TV3 detektīvseriāla "Ēnu spēles" kārtējā sezona, un izšķirošajā epizodē nervus kutinošu notikumu netrūka – starp labajiem un ļaunajiem norisinājās spraiga cīņa.

Šajā sezonā seriāla skatītāji tika iepazīstināti ar jaunu tēlu – Egila Melbārža atveidoto politiķi Mārtiņu Kronenbergu, kurš iemieso visu, kas piedien īstenam ļaundarim ar psihopātiskām novirzēm. Visas sezonas sērijas caurvija saspīlētās attiecības starp viņu un galveno varoni Robertu (Ainārs Ančevskis), bet otrdienas vakarā televizoru ekrānos abu konflikts sasniedza kulmināciju.

Vēlēšanu dienas priekšvakarā Kronenbergs vēlējās realizēt vērienīgu kontrabandas darījumu. Savukārt Roberts ar saviem draugiem mēģināja izjaukt viņa nodomus. Aptrakušā politiķa nervi bija uzvilkti kā stīgas, un dusmas viņš izgāza, savam advokātam un labākajam draugam vienā personā pavēlot pašam sev nogriezt pirkstus.

To nejauši redzēja un pie viena arī telefonā nofilmēja Dārtas Danevičas atveidotā Beāte, pār kuru beidzot nāca apskaidrība, ka Kronenbergs ir nenormāls. Savukārt politiķis ātri vien saprata, ka sieviete atklājusi viņa patieso seju, tādēļ saņēma viņu par ķīlnieci un piedraudēja nogalināt.

Tikmēr Roberta draugi krita viens pēc otra kā domino kauliņi – vispirms ievainots tika atrasts Andris (Mārtiņš Egliens), tad nošauts tika Dobs (Aldis Siliņš). Kad vīrietim jau šķita, ka nekas cits vairs neatliek, kā tikai slīcināt bēdas alkoholā, beidzot parādījās cerību stariņš – viņš ar Kronenberga sievas Ivetas (Dita Lūriņa) palīdzību realizēja ļaunā politiķa atmaskošanas plānu.
Foto: Publicitātes foto

Vēlēšanu dienā Roberts iestudēja izrādi, kuras zvaigzne bija vēlētāju ļoti atbalstītais Kronenbergs. Politiķis kopā ar saviem pakalpiņiem un sagūstīto Beāti, sekojot uzpirktā policijas priekšnieka norādēm par iespējamu sievas nodevību, ieradās detektīva birojā, lai patīksminātos par to, ka Roberta centieni atmaskot Kronenbergu līdz šim bijuši neveiksmīgi un novērstu to, ka Iveta Kronenberga varētu sākt runāt.

Tiesa, Roberts pirms tam birojā bija uzstādījis kameru, kuras ieraksts tika translēs tiešraidē televīzijā un viedierīcēs. Politiķis Robim un Beātei izteica draudus, fiziski viņus iespaidoja un ņirgājās, savukārt vēlētāji tam visam sekoja līdzi, bet Kronenbergs nemaz nenojauta, ka ir ievilināts lamatās.

Kad Kronenbergs saprata, ka ir atmaskots, viņš drosmīgi paziņoja Robertam, ka detektīvam miers būs tikai tad, kad viņš būs miris. Arī vēlēšanas izgāzās – rezultāti tika anulēti un prezidents ierosināja referendumu par atkārtotām vēlēšanām.

Savukārt īpaši liels prieks par Kronenberga neveiksmi bija viņa sievai, kura ar mīļāko steidza dzert šampanieti un priecāties, ka karalis beidzot ir miris. Tiesa, labā uzvara šoreiz izpalika, jo vērīgākie "Ēnu spēļu" skatītāji "jaunajā karalī" atpazina korumpēto policistu Katlapu (Edgars Samītis), kurš savulaik daudz izpalīdzēja Kronenbergam, bet vēlāk viņu mēģināja nogalināt un šantažēja, piedāvājot pretindi pret paša sarūpētu indi, tā iegūstot prāvu naudiņu un apliecinot savu spēju veidot sarežģītas shēmas labuma gūšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!