Foto: F64

Producents un mūziķis Kaspars Pudniks (attēlā) aizvadītajā nedēļā izplatīja atklātu vēstuli, kurā asi kritizēja izlaidīga dzīvesveida propagandu LNT veidotajos jauniešu talantu šovos. Komentējot apvainojumus, šova veidotāji pieļāva, ka varētu ar Pudniku tiesāties par nomelnošanu, bet pats vēstules autors ir gatavs savu taisnību aizstāvēt.

"Man nav citas izvēles - vai nu es eju uz tiesu, vai arī nespēju vairs sadzīvot ar savu sirdsapziņu. Godīgi sakot, man nav bail no tiesāšanās, jo esmu pārliecināts, ka mani uzskati un pārliecība ir tā vērta," sarunā ar DELFI Izklaidi apņēmības pilns ir Pudniks.

Producents ir pārliecināts, ka šajā gadījumā taisnība ir viņa pusē - viņš jau ir konsultējies ar savu advokātu un ir pārliecināts, ka viņa rīcībā ir pietiekami daudz pretargumentu, lai tiesas procesā nezaudētu.

"Tas, ko rakstīju vēstulē, ir argumentēta kritika, un es esmu pārliecināts par savu taisnību. To, ka man ir lielas izredzes, pierāda arī fakts, ka kopš vēstules izplatīšanas esmu saņēmis atbalstu gan no kolēģiem, gan sabiedrības kopumā," skaidro Pudniks.

Iepazīstoties ar LNT producenta Nika Volmāra un dzejdara Guntara Rača atbildēm viņa vēstulei, Pudnikam radušās aizdomas, ka abi kungi par savu taisnību nemaz nav tik ļoti pārliecināti.

"Viņi abi izvairās no atbildes. Neviens no viņiem nepateica - jā, mēs atbalstām visu, kas notiek šovos. Tāpat neviens no viņiem nepateica - nē, mēs neatbalstām. Viņi metās apvainot mani, nevis konkrēti atbildēt uz manā vēstulē uzskaitītajiem argumentiem," uzskata Pudniks un norāda, ka tādējādi abi skaidri parādījuši, kurā morāles pusē nostājas.

Atbildot uz Volmāra aizdomām, ka Pudniks vēstule tapusi atriebības alku dēļ kā atbildes trieciens Mikrofona ierakstu vadītājam Račam, kurš atteicies no Pudnika projektu atbalsta, Pudniks neslēpj, ka sadarbība ar Raču patiešām nav izdevusies.

"Jā, 13 gadu laikā esmu vairākas reizes gājis uz Mikrofona ierakstiem ar lūgumu sniegt finansējumu, bet neesmu to saņēmis. Man vienmēr ir teikts, ka mani projekti nekam neder, bet vēlāk ir pierādījies pretējais," stāsta producents, kā piemēru minot Riču ģimeni, kam izveidojusies veiksmīga muzikālā karjera.

"Saņemtie atteikumi nav iemesls atriebībai. Gluži pretēji - saņemot atteikumu, tas mani spārno pierādīt, ka tiem, kuri man netic, nav taisnība," stāsta Pudniks.

Arī tas, ka Volmārs savā atbildē Pudniku nodēvējis par "ne sevišķi veselu cilvēku", puisi neesot saniknojis. "Nē! Mani, tas nepazemo. Man vienkārši ir ļoti skumji, man ir kauns viņa vietā. Man ir kauns, ka mums vispār šādas pašsaprotamas lietas ir jācilā.

Esmu priecīgs, ka man ir bijuši labi vecāki un skolotāji, kuri man ir iemācījuši pacelties pāri apvainojumiem. Publiska ķengāšanās nerisina problēmu. Tomēr, jā, es no abiem kungiem neko tādu nebiju gaidījis. Man šķita, ka viņi rīkosies prātīgāk un kā pieaugušie," rezumē Pudniks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!