Foto: LETA

Kopš šīs nedēļas sākuma Latvijas televīzija piedāvā jaunu latviešu seriālu Būt mīlētai – pirmās sērijas sabiedrībā saņēmušas pretrunīgu vērtējumu, bet otra pašmāju seriāla UgunsGrēks zvaigzne Ģirts Ķesteris (attēlā), lai gan pats kolēģu veikumu nav redzējis, ir priecīgs, ka Latvijā "kaut kas notiek".

Sarunā ar izklaides portālu Mango Ķesteris, kurš plašākai publikai pazīstams ne tikai kā Dailes teātra aktieris, bet arī dakteris Leons no UgunsGrēka, atzinīgi vērtē to, ka LTV ķērusies pie seriāla veidošanas.

"Latvijā vajag priecāties par katru seriālu, jo tā, pirmkārt, ir iespēja redzēt savus aktierus. Tāpat seriāli bagātina cilvēkus un situāciju. Tā kā es šo lietu esmu pētījis, varu teikt, ka katrs seriāls ir ikdienišķs veids, kā izstāstīt stāstu, un skatītājam ir ļoti svarīgi dzīvot līdzi un sekot šī stāsta attīstībai," analizē aktieris.

Kā piemēru tam, ka seriāli cilvēku dzīvē ieņem nozīmīgu lomu, Ķesteris min divus jauniešus, kuri viņam atklājuši, ka, pēc deviņu dienu ilga ārzemju ceļojuma atgriežoties Latvijā, viņi kā mājās sajutušies tikai tad, kad ieslēguši UgunsGrēku.

"Tas ir lielākais kompliments, ko seriāls var saņemt. Mūsu seriāls rada māju sajūtu, un to ir patīkami dzirdēt," neslēpj aktieris. 

Lai gan atsevišķi pašmāju kino un teātra jomas eksperti seriāliem veltījuši skarbus vārdus, Ķesteris aicina visus pret šo žanru un radošo komandu darbu izturēties ar cieņu.

"UgunsGrēkā mēs kā pionieri startējām ar ļoti labu aktieru komandu. Arī tagad nekas nav mainījies, un prasības pret aktieriem ir augstas. Nevar visu laiku iet pa vienu iemīdītu drošu taciņu. Seriāli nav niša, kur aktieris var atslābt un vienkārši labi justies. Tad ir smags darbs - analoģisks tam, kas notiek teātros un kino," skaidro Ķesteris, bet atsevišķu profesionāļu izteikto kritiku skaidro ar viņu aizspriedumiem.

"Ne viss, kas top teātrī vai kino, vienmēr ir pietuvināts augstajai mākslai," atzīst aktieris un stāsta, ka viņam pašam ilgstošais darbs seriālā nekad nav traucējis pilnvērtīgi izpildīt režisoru dotos uzdevumus teātrī.

Uz jautājumu, vai jauno LTV seriālu Būt mīlētai Leona lomas atveidotājs neuztver kā iespējamu konkurentu UgunsGrēkam, Ķesteris norāda, ka latviešiem vajadzētu atbrīvoties no šīs provinciālās domāšanas.

"Mums ir pāris televīzijas kanāli, kādi pieci teātri, daži šovi un tagad ir divi seriāli, bet nezin kāpēc starp visiem valda kaut kāda konkurence un neveselīga attieksme vienam pret otru - pīļu dīķis sāk viļņoties. Man tas liekas smieklīgi, jo te nav nekā, ko dalīt," uzskata Ķesteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!