Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 3. martā, kinoteātrī Rīga norisinājās ilgi gaidītās latviešu mākslas filmas Dancis pa trim pirmizrāde – šajā filmā savu pēdējo lomu nospēlēja mūžībā pāragri aizgājušais mūziķis un aktieris Mārtiņš Freimanis (attēlā).

Filmu Dancis pa trim veidojis režisors Arvīds Krievs, kura kontā ir tādas pazīstamas un skatītāju iemīļotas filmas kā Aveņu vīns, Spēle, Ievas paradīzes dārzs, Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili un citas.

Ar Freimani Krievam bijusi sadarbība jau filmas Man patīk, ka meitene skumst tapšanas laikā - arī šajā filmā mūziķim bija uzticēta galvenā loma, bet, vērtējot Freimaņa darbu Dancī pa trim, Krievs kādā intervijā bija atzinis, ka Freimanis kā aktieris ir daudz labāks nekā muzikants.

Filma Dancis pa trim ir stāsts par jaunu cilvēku mīlestību un mīlas trīsstūri, kas veidojas karadarbības laikā 1944./45. gadā Kurzemē, bet paralēli filma stāsta par kādu mūsdienu puisi, kurš pēta savas dzimtas vēsturi.

Kopā ar Freimani mīlnieku trijotni spēlē jaunās paaudzes režisors Jānis Vingris un Dailes teātra aktrise Kristīne Nevarauska. Atskatoties uz sadarbību ar Freimani filmēšanas laukumā, intervijā žurnālam Marta aktrise nav slēpusi, ka Mārtiņš bijis nešpetns, bet ilgi uz viņu dusmoties nav bijis iespējams.

"Viņš vienmēr smaidīja, bet reizēm arī pamatīgi spēja nokaitināt ar savu nešpetnumu un mutīgumu. Viņš, piemēram, režisoram varēja runāt pretim. (..) Biju dažkārt dusmīga, ka Mārtiņš atkal nav apguvis tekstu. Bet tas ir tiesa - uz viņu ilgstoši dusmoties nebija iespējams," atmiņās dalījusies Nevarauska.

Epizodiskās, bet spilgtās lomās filmā Dancis pa trim var redzēt arī vienu no skatītāju iemīļotākajiem aktieriem Rūdolfu Plēpi, Dailes teātra aktieri Juri Bartkeviču, populāros pašmāju mūziķus Lauri Reiniku un Kažu jeb Kārli Būmeisteru, tagadējos Saeimas deputātus Imantu Parādnieku un Raivi Dzintaru un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!