Foto: LETA

Decembra sākumā daudzus pārsteidza LTV Ziņu dienesta vadītāja Dzintra Kolāta (attēlā) lēmums pamest darbu televīzijā, bet tagad viņš atklājis, ka šādu izvēli noteikusi viņa atkarība no alkohola.

"Diemžēl beidzamais gads ir bijis diezgan šausmīgs. Man ir ļoti skumji, ka tas daļēji uzkrita arī maniem kolēģiem. Kā daudzi noteikti būs jau pamanījuši, dažos 100. panta preses kluba raidījumos vadītāja vietā biju redzams nevis es, bet gan mani kolēģi," žurnālam Privātā dzīve atzinis Kolāts.

Pieredzes bagātā mediju jomas darboņa problēmas pamanījusi arī Latvijas Televīzijas vadība, un situācija viņiem neesot bijusi pieņemama, jo bijušas dienas, kad Kolāta darba spējas bijušas "stipri ierobežotas".

Kādā sapulcē Kolāts devis solījumu, ka gadījumā, ja viņam vēl reizi darba laikā būs problēmas, viņš darbu pametīs.

"Tad, kad šī nākamā reize pienāca, mans pienākums bija savu solījumu izpildīt. Lai gan daži ieteica mēģināt iet un vēlreiz nolūgties, es atbildēju: "Nekādā gadījumā!" Es turu iepriekš doto vārdu un vismaz uz kādu laiku dodos prom," skaidrojis bijušais LTV Ziņu dienesta vadītājs.

Kolāts nolēmis atkal uzsākt cīņu ar kaitīgo ieradumu, un jau janvāra sākumā viņš dosies uz Minesotas programmu un 28 dienas pavadīs pilnīgā nošķirtībā no ārējās pasaules.

"Esmu nesatricināmas pārliecības pilns, ka šī sevis sakopšana, šajā gadījumā Minesotas programma, man atkal dos kādu strēķīti gadu - nu, vismaz līdz pensijai," žurnālam Privātā dzīve atzinis Kolāts, kuram šī jau būs otrā alkohola atkarības ārstniecības reize.

"Ir lietas, kas vienkārši ir jāatzīst. Izdarot to publiski, cilvēks, man šķiet, mazliet šķīstās. Turklāt ļoti gribas cerēt, ka ar savu stāstu par atkarību no alkohola un to, kā meklēju un atrodu tam risinājumu, spēšu iedvesmot no tā atbrīvoties arī citus," lēmumu atklāti stāstīt par savām problēmām argumentējis Kolāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!