Foto: DELFI

Svētdien, 24. martā, TV3 ēterā turpinājās vērienīgākā šīs sezonas televīzijas projekta Koru kari cīņa, un šajā pārraidē pēc žūrijas un skatītāju balsojuma šovu nācās pamest rokmūziķa Gunta Veita vadītajam Liepājas Sudraba viļņu korim.

Šajā raidījumā kori bija sagatavojuši īpaši atraktīvus priekšnesumus, jo pārraides vadošā tēma bija rokenrols, un katram no kolektīviem palīgos bija aicināts arī kāds pieredzes bagāts mūziķis.

Cīņu atklāja Liepājas Sudraba viļņu koris Gunta Veita vadībā, un kopā ar dziedātāju Lieni Šomasi kolektīvs izpildīja kora vadītāja komponēto kompozīciju Septītajās debesīs, ko žūrija novērtēja ar 23 punktiem.

Kā otrie uz skatuves kāpa Normunda Jakušonoka vadītais Rīga Zelta saules koris, kuriem pievienojās dziedātājs Daumants Kalniņš, un kopīgiem spēkiem rīdzinieki priecēja ar dziesmu New York, New York, kas no žūrijas izpelnījās 29 punktus.

Dobeles Violetais ceriņu koris Ievas Sutugovas vadībā svētdien savā pulciņā bija pieņēmuši jauno rokeri Ati Ieviņu un piedāvāja dziesmu Good Golly Miss Molly, un par priekšnesumu no žūrijas saņēma 28 punktus.

Normunda Zuša vadītais Rēzeknes zaļo pakalnu koris uzstājās kopā ar dziedātāju Vinetu Elksni un izpildīja dziesmu no grupas Sīpoli repertuāra Dzied' ar mani, tautu meita, no žūrijas nopelnot 27 punktus.

Šajā raidījumā cīņu noslēdza Marta Kristiana Kalniņa vadītais Cēsu Karmīnkrāsas karoga koris, kas kopā ar pašmāju "rokenrola karali" Pitu Andersonu izpildīja dziesmu I'm Flabbergasted, no žūrijas saņemot 28 punktus.

Žūrijas pastāvīgajiem locekļiem - dziedātājai Ieva Kerēvicai un diriģentam Edgaram Vītolam - šajā raidījumā bija pievienojusies pieredzes bagātā dažādu televīzijas raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare.

Pēc žūrijas un skatītāju vērtējuma no tālākas cīņas izstājās Veita vadītais Liepājas koris, kas kopā ar pārējiem diviem no šova jau izbalsotajiem kolektīviem - Aijas Andrejevas un Māras Upmanes-Holšteinas vadītajiem koriem - svētdien, 31. martā, cīnīsies par iespēju atgriezties šovā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!