Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 10. martā, skatītāju vērtējumam tika nodots šova Koru kari 3 otrais raidījums, un pirmajā izbalsošanā no tālākas cīņas par 10 tūkstošiem eiro nācās izstāties Māras Upmanes-Holšteinas vadītajam Rīgas Jūras zilajam korim.

Svētdienas pārraidē cīņu atklāja Cēsu Karmīnkrāsas koris, kas Marta Kristiana Kalniņa vadībā izpildīja dziesmu Mīla ir kā uguns jeb Dzimtenei un no žūrijas saņēma 24 punktus.

Kā otrie startēja Lielvārdes Sarkanā teiksmu kora dziedātāji Aijas Andrejevas vadībā, kuri par dziesmas Latvju zeme vaļā stāv no rokoperas Lāčplēsis arī tika novērtēti ar 24 punktiem.

Ar trešo kārtas numuru uzstājās Māras Upmanes-Holšteinas vadītais Rīgas Jūras zilais koris ar Kārļa Lāča dziesmu Ceļš, ko žūrijas locekļi novērtēja ar 25 punktiem. Ar to nepietika, lai rīdzinieki paliktu šovā - žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējumā viņi ieguva zemāko vietu, un šovu pameta.

Rēzeknes Zaļo pakalnu koris Normunda Zuša vadībā izpildīja dziesmu Kalniem pāri un saņēma 24 punktus, bet ar atraktīvāko priekšnesumu svētdienas vakarā skatītājus gan studijā, gan pie televizoru ekrāniem priecēja Dobeles Violetais ceriņu koris Ievas Sutugovas vadībā ar Zigamara Liepiņa un Kaspara Dimitera dziesmu Lillā limuzīns, un dobelnieku uzstāšanās tika novērtēta ar 26 punktiem.

Visaugstāko vērtējumu no žūrijas saņēma Rīgas Zelta saules koris Normunda Jakušonoka vadībā - jaunieši izpildīja Ivara Vīgnera Zelta dziesmu no Ingus Pētersona albuma, bet kā īpašu pārsteigumu viņi bija sarūpējuši deju Gangnam Style stilā.

Sacensību noslēdza Gunta Veita vadītais Liepājas Sudraba viļņu koris ar Līvu dziesmu Saules ceļš, un šis priekšnesums tika novērtēts ar 26 punktiem.

Žūrijas pastāvīgajiem locekļiem - stingrajai dziedātājai Ievai Kerēvicai un diriģentam Edgaram Vītolam - bija pievienojies komponists Uldis Marhilēvičs, bet ar īpašu priekšnesumu priecēja Armands Birkens un Lorija Vuda no grupas Čikāgas piecīši, kā arī Koru kari pirmās sezonas Lielvārdes Violetā kora dalībniece Antra Stafecka.

Nākamajā reizē Koru Karu 3 tematika būs pasaules hiti, un visi kori izpildīs pasaules skaistākās dziesmas dažādās valodās, izņemot latviešu un angļu, savukārt 31. marta raidījumā notiks atgriešanās cīņa, kurā izbalsotie kori cīnīsies par tiesībām šovu turpināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!