Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ ar dziedātājas Aminatas Savadogo uzvaru noslēdzās Kanāla 2 projekts Jaunā talantu fabrika, un viens no dalībnieku mentoriem – vokālais pedagogs Edgars Kramiņš (attēlā pa labi) – atklājis nepatīkamas detaļas par šova aizkulisēm un tā veidotāju rīcību.

Intervijā žurnālam Kas Jauns Kramiņa kungs atzinis, ka daži no šova veidotājiem - izpildproducents Guntars Gulbiņš un redaktors Oskars Lepers - gluži vienkārši nav tikuši galā ar varu, kāda viņiem bijusi pār "ieslodzītajiem" dalībniekiem.

Mentors godīgi atzinis, ka viņam nav patikušas abu šova veidotāju "sadistiskās tieksmes, mazohisms un vēlme sarīdīt skatītājus pret dalībniekiem, dalībniekus pret mentoriem".

Tāpat skarbus vārdus izpelnījusies dziedātāja Karīna Tropa, kurai bija uzticēti muzikālā producenta pienākumi.

"Šis amats vispār tika degradēts, jo ieguva antipedagoģisku liekulības piegaršu, sākot ar iejaukšanos dalībnieku atlasē un beidzot ar manu dalībnieku psiholoģisku ietekmēšanu, apstrīdot manu pedagoga kompetenci," atklāts bijis Kramiņš.

Mentors Fabriku salīdzinājis ar iepriekšējiem Okartes skatuves šoviem un atzinis, ka, lai gan šis ir bijis it kā profesionālāks, satura ziņā tas tomēr ir ļoti vājš šovs.

"Nevaru teikt, ka iepriekšējais bija izcils, taču šis ir palaists pilnīgā pašplūsmā. Iepriekšējā šovā dalībnieki paši bija spilgtāki, bet šova redaktori Pēteris Krievkalns un Ivo Grīsniņš-Grīslis - izdomas bagātāki.

Šajā visu izvilka trīs mentori, nodarbības un tās idejas, kas pārņemtas no iepriekšējā šova," vērtēja Kramiņš, kuram nepieņemama šķitusi arī TV ekrānos redzamo notikumu atlase.

"Regulāri tiek rādīts negatīvais, primitīvie instinkti. Turklāt zinot, ka Kanāls 2 paredzēts jauniešiem un pusaudžiem," sūkstījies pedagogs.

Tāpat mentors norādījis, ka viņa audzēkņiem šova laikā likti dažādi šķēršļi - daži pārāk pratināti pārrunās, citi nav laisti ārpus šova telpām, kamēr pārējo mentoru audzēkņiem bijušas šādas priekšrocības, bet Kramiņš drīz vien sapratis, kāpēc tas darīts.

"Atbilde ir ļoti skaidra - šova veidotāji gaida manu reakciju, lai šovam būtu saturs, bet rezultātā cieš saturs. Taisnīgi? Tāpēc es esmu ļoti lepns, ka mums izdevās pārvarēt šo ņirgāšanos un kvalitatīvā, turklāt skaitliskā pārākumā aiziet līdz finālam," paziņojis Kramiņš.

Viņš arī atklājis, pa patiesas varētu būt skatītāju aizdomas par balsošanas rezultātu viltošanu - iesākumā Kramiņš pats tam nav gribējis ticēt, bet tad guvis bažām pamatu.

Viņš sācis koncertu reklāmas pauzēs iet uz režijas telpu, lai pavērotu, kas notiek ar balsošanu - tajos gadījos viņa audzēkņi vairs nav sēdējuši uz izbalsošanas strīpas.

"Taču tad sākās panika. Izpildproducenta Guntara Gulbiņa uzdevumā viņa palīgi mani pat fiziski aizkavēja ceļā uz režijas telpu. Līdz beidzot Gulbiņš bija spiests ieslēgties režijas telpā. Un manējie atkal bija pēdējās vietās..." žurnālam Kas Jauns baisos notikumus atklājis Kramiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!