Foto: Sputnik/Scanpix

Kamēr lielākā daļa no starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" 43 dalībniekiem šobrīd ar pilnu jaudu gatavojas maijā paredzētajai sacensībai Kijevā, Krievijas pārstāves Jūlijas Samoilovas liktenis ir neskaidrs – Ukraina vēl aizvien nav sniegusi atbildi, vai ļaus dziedātājai iebraukt valstī.

Jau vēstīts, ka īsi pēc Krievijas "Eirovīzijas" pārstāves nosaukšanas tapa zināms – Jūlija 2015. gadā uzstājusies Krimā, kurp ieradusies ar reisu no Maskavas. Tādējādi viņa pārkāpusi Ukrainas likumdošanu, un tagad Drošības dienests izskata, vai dziedātājai ļaut iebraukt valstī.

Šonedēļ notikumus komentējis arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, kurš aģentūrai "Itar Tass" uzsvēris, ka Ukraina vēl nav paziņojusi "par kādiem oficiāliem lēmumiem".

"Mums ir kandidāts, viņš ir izvēlēts, un mēs ceram, ka Krievijas izpildītāja varēs pārstāvēt mūsu valsti šajā starptautiskajā konkursā," oficiālo Kremļa nostāju paudis Peskovs.

Viņš atteicies komentēt runas par iespējamo "Eirovīzijas" boikotu, ja gadījumā Jūlijai tomēr liegs iebraukšanu Ukrainā. "Tas gluži nav Kremļa jautājums," norādījis Putina preses sekretārs un atzinis, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, vairs nav iespējams deleģēt citu pārstāvi "Eirovīzijas" cīņā.

Jau vēstīts, ka šīs nedēļas sākumā parādījās ziņa, ka Ukrainas Drošības dienests jau esot sagatavojis aizliegumu Samoilovai iebraukt valstī, tomēr vismaz pagaidām oficiāli tas izziņots nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!