Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Krievija varēs piedalīties ikgadējā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, neskatoties uz tās veikto iebrukumu Ukrainā, vēsta BBC.

Pasākuma organizatori BBC norādīja, ka dziesmu sacensība ir "apolitisks kultūras pasākums" un piebilda, ka "Eirovīzijā" plānotas uzstāšanās gan no Krievijas, gan no Ukrainas izpildītājiem.

Viņi gan atzīmējuši, ka situācija "tiek uzraudzīta".

Latviju "Eirovīzijā" pārstāvēs grupa "Citi zēni", kas guvuši "TikTok" slavu ar savu dziesmu "Eat Your Salad".

Viņi "Eirovīzijas" organizatoriem nosūtījuši vēstuli, lūdzot "pārdomāt savu lēmumu" ļaut Krievijai piedalīties dziesmu konkursā. Grupa uzsvērusi, ka "Skaistuma skaņa nevar kļūt par kara skaņu", norādot, ka mūziķi uzskata, ka "Eirovīzijas" vērtības ir miers, izklaide un mīlestība, kas ir tiešā pretstatā ar Krievijas rīcību pēdējā laikā.

Jāpiebilst, ka Ukrainas pārstāve dziedātāja Alina Pash ir paziņojusi, ka neplāno uzstāties konkursā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu ap 4.50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Ukrainas Bruņotie spēki informē, ka viss sākas pulksten 5.00 ar armijas vienību apšaudīšanu valsts austrumos un raķešu triecieniem pa lidostām, kā arī militārajiem objektiem. Sekojušas artilērijas apšaudes pa pierobežas teritorijām.

Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!