Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nule aizvadītājā dziesmu konkursā "Eirovīzija" novērsts prokrievisko hakeru grupas "Killnet" mēģinājums uzlauzt un ietekmēt balsojumu, atsaucoties uz Itālijas policijas teikto, ziņo BBC.

Popmūzikas konkurss šogad noritēja Turīnā, Itālijā. Prokrieviskie hakeri mēģinājuši ietekmēt "Eirovīzijas" balsojumu, taču viņiem tas nav izdevies, jo šie centieni profesionāli novērsti, paziņojusi Itālijas policija. Hakeru uzbrukums novērots gan pirmajā pusfinālā, kur uzstājās Ukrainas pārstāvji, gan arī konkursa finālā. Datoruzbrukumi bijuši vērsti pret tīkla infrastruktūrām dziesmu izpildīšanas un balsojuma operāciju laikā.

Kā zināms, Ukraina ar "Kalush Orchestra" dziesmu "Stefania" uzvarēja konkursā, savukārt Krievijai dalība šogad tika liegta.

"Eirovīzijas" finālā Ukrainas dziesma profesionālas žūrijas kopvērtējumā sākumā bija ceturtajā vietā, taču TV skatītāju balsojums ieviesa korekcijas, izvirzot ukraiņu dziesmu pirmajā vietā. Krievijas medijos "Eirovīzija" nu tiek dēvēta par politizētu pasākumu un par Ukrainas uzvaru netiek vēstīts tikpat kā nemaz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!