Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Ceturtdienas vakarā Lisabonā tika aizvadīts starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" otrais pusfināls, kurā līdz ar Latvijas pārstāvi Lauru Rizzotto par vietu finālā sacentās arī Jūlija Samoilova no Krievijas. Diemžēl neviena no viņām nespēja kvalificēties lielajam finālam.

Nav šaubu, ka vislielāko emocionālo spriedzi šī gada "Eirovīzijā" izjuta Jūlija. Atgādinām, ka pērn dziedātājai dalība konkursā, kas norisinājās Kijevā, gāja secen, jo viņai tika liegta iebraukšana Ukrainā.

Lai gan sākotnēji tika spriests, ka Krievijas pārstāve ar dziesmu "I Won't Break" būs viena no šī gada favorītēm, lietas ievirzījās nedaudz citādākā gultnē. Tuvojoties "Eirovīzijai", strauji saruka ne tikai Jūlijas iespējas plūkt uzvaras laurus, bet vispār kvalificēties finālam.

Atsauksmes par Jūliju pēdējos mēnešos bijušas visai čābīgas, un arī Krievijas mediji piesardzīgi vērtēja viņas izredzes iekļūt finālā.

Savukārt "Eirovīzijas" fani vēl pirms konkursa sākšanās skarbi kritizēja dziedātājas izpildījumu dzīvajā, un arī uz lielās skatuves Lisabonā viņa nespēja pārliecināt.

Tieši Jūlijas vokāls bija tas, kas iegāza priekšnesumu. Kā vēsta dažādi ārzemju mediji, viņas izpildītā dziesma pati par sevi nav peļama, arī skatuves tēls nebija slikts, tomēr gan konkursa ģenerālmēģinājumos, gan pusfināla tiešraidē ausīs grieza šķībās notis.

Šī būs pirmā reize kopš 1998. un 1999. gada, kad Krievijas pārstāvi neredzēsim lielajā konkursa finālā, vēsta raidsabiedrība BBC. Jāatzīmē, ka toreiz konkursā vēl nebija ieviesta pusfinālu sistēma, abos šajos gados Krievija gluži vienkārši nepiedalījās konkursā.

Neiekļūšana finālā bija liels trieciens arī pašai Jūlijai. Viņu konkursā atbalstīja vīrs Aleksejs Tarans, un abi pēc rezultātu paziņošanas nespēja valdīt asaras.

Jau vēstīts, ka Ukrainas Drošības dienests (UDD) pērnā gada martā aizliedza Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā, balstoties uz informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu, kur viņa 2015. gadā uzstājusies ar koncertu. Samoilova toreiz uz koncertu Krimā ieradās taisnā ceļā no Maskavas, tādējādi pārkāpjot Ukrainas likumdošanu, kas Krimā ļauj iebraukt tikai caur Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!