Foto: AFI

TV3 svētku sezonā nāk klajā ar jaunu pārsteigumu – pasaulē jestrāko ģimeni vienojošo pašmāju seriālu Ādamsoni. No 25.septembra varēs no sirds smieties kopā ar Latvijas labākajām humora zvaigznēm – Baibu Sipenieci-Gavari, Valteru Krauzi, Jāni Skuteli, Janu Duļevsku, Ēriku Loku un Daci Vītolu.

Ādamsoni ir tipiska latviešu ģimene - vecmāmiņa Broņislava (Baiba Sipeniece-Gavare), vectēvs Marģeris (Valters Krauze), dēls Aivis (Ēriks Loks) ar sievu Vinetu (Dace Vītola) un viņu divi bērni - dēls Lotārs (Jānis Skutelis) un meita Džesika (Jana Duļevska).

Ādamsoni tiekas ģimenes dzīvoklī, kurā visu paaudžu pārstāvji aktīvi apspriež aktualitātes sabiedrībā, politikā, pašu dzīvēs un šeit notiek ne mazums jestru norišu - kā jau tipiskā latviešu ģimenē.

Ģimenes portrets:

Vecmāmiņa Broņislava Ādamsone ir stingra rakstura valdonīga kundze, uz kuras pleciem visu mūžu bijusi ģimene. Broņislava ir kaislīga televīzijas fane un TV programma viņai ir kas līdzīgs Svētajiem rakstiem, kuros orientējas kā profesionāle.

Vēl tikai pirms diviem gadiem paglabājusi savu vīru Jurģi Ādamsonu. Pēc vīra nāves viņai palika tikai dēls ar ģimeni, kad pēkšņi liktenis bija lēmis satikt Marģeri. Viņš iekaroja Broņislavas sirdi un drīz vien viņi mija gredzenus. Broņislava mīl savu dēlu Aivi, bet nemīl vedeklu Vinetu, jo tā ir pārāk skaļa un nav pietiekami gudra viņas dēlam - kā jau vīramātēm mēdz likties.

Vectēvs Marģeris Cirītis, stājoties laulībā ar Broņislavu, piekrita mainīt uzvārdu uz Ādamsons, jo sieva nespēja iedomāties, ka kļūtu par Cirīti. Marģeri var raksturot kā īpatni, ar pakļāvīgu rakstura, bet ar savu skatu uz dzīvi. Marģeris visu mūžu bijis vecpuisis un par ģimeni uzskatījis brāļa Jūlija ģimeni, kurus sauc par izsūtītajiem, jo visi devušies peļņā uz Īriju. Marģers ir kaislīgs fotogrāfs, viņa erotiskos foto jau publicējuši daži izdevumi.

Marģeris Broņislavas dēlu Aivi novērtē objektīvi, uzskatot Aivi par plātīzeri. Viņš to izrāda ar dzēlīgām piezīmēm par Aivja vecumu un karjeras sasniegumiem. To gan asi uztver Broņislava, jo uzskata, ka dēls pelnījis ko labāku, bet tikai liktenis tā iegrozījies, ka nelāga sieva uzsūtīta.

Dēls Aivis Ādamsons strādā apsardzes dienestā un viņa vienīgie pienākumi ir šlagbauma pacelšana, lai ielaistu institūta teritorijā transporta līdzekļus. Taču pats Aivis uzskata, ka viņa darbā slēpjas pastāvīgs dzīvības apdraudējums. Viņš priekšniekam bieži atgādina, ka var aiziet no darba, jo viņu gaidot kāda veikala apsardze, kur esot daudz labāki darba apstākļi.

Aivis precējies ar Vinetu un dzīvo kopā, jo uzskata Vinetu par jautru un mīlīgu. Viņš sievu mīl, bet māti uzskata par Svēto. Ar bērniem Aivis lepojas, izmanto katru izdevību, lai teiktu, ka bērni tik labi, jo viņa stingrajā rokā auguši. Aivis, lai arī slinks, tomēr sapņo, ka dzīvē paveiksies, ka liktenis viņam gatavo lielo lozi.

Vedekla Vineta Ādamsone strādā Uzziņu dienestā. Viņa raksturojama kā izdarīga sieviete, uz kuras pleciem gulstas rūpes par ģimeni un ikdienas mājas soli. Vineta savu vīru mīl gluži kā dēlu, par kuru rūpējas ar mātišķu gādību. Vinetai nav izdevies iekarot vīramātes sirdi, neskatoties uz viņas centieniem un to, ka laidusi viņai pasaulē divus mazbērnus. Vineta tāpat kā Marģers ir ienācēja Ādamsonu ģimenē un tādēļ vien turas kopā un atbalsta viens otru.

Dēls Lotārs (22 gadi) nespēj atrast vietu dzīvē un ik nedēļu mainās pārliecība, kur tieši varētu atrast sevi. Lotārs ved mājās dažādus cilvēkus, kas varbūt spētu palīdzēt izprast un atrast sevi šajā sarežģītajā pasaulē. Lotārs ir avantūrists, kurš pagaidām nevēlas pasākt neko nopietnu. Lotāru uztur māte, bet reizēm viņš spēj arī pats ko nopelnīt. Ar māsu viņu saista draudzīgas attiecības, lai gan nereti sanāk saķeršanās un ķildas.

Meita Džesika (22 gadi) studē žurnālistos, bet neviens gan nesaprot, cik ilgi tas vēl varētu turpināties. Visi ir lepni, jo Džesika ir iekārtojusies kā žurnāliste Rīgas Santīmā. Viņa mēdzot intervēt Latvijā pazīstamus politiķus un runā, ka tas esot Rīgas Santīma uzdevumā. Džesika nesen sākusi nojaust, ka patīk vīriešiem, viņa cer sastapt bagātu vīru un dzīvot laimīgi.

Pašmāju jestrākais seriāls Ādamsoni TV3 kanālā būs redzams no 25.septembra katru ceturtdienu, pulksten 20:20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!