Foto: Publicitātes foto

Kamēr tauta aiztur elpu, sekojot notikumiem TV3 šovā Precos ar svešinieku!, un tur īkšķīšus par to, lai kāda ekspertu izveidotā pāra starpā beidzot dzimtu kaisle, seksoloģe Rita Lasmane spriež, ka bez redzamas seksuālās saiknes te diez vai kas nostrādās.

"Izvēloties partneri, pirmkārt jau svarīga ir feromonu smarža - tā nosaka, būs vai nebūs saderība. Anonīmo kāzu šova dalībniekiem vispirms vajadzēja ļaut vienam otru apostīt, tāpat ar aizsietām acīm," DELFI Izklaidei interesantu niansi par seksuālo saderību atklāj Lasmane.

Eksperte spriež, ka nevar viennozīmīgi atbildēt uz jautājumu par to, vai nepieciešams vienam otru līdz kāzām "izmēģināt" gultā, lai būtu droši par seksuālo saderību.  Taču Precos ar svešinieku! piegājiens, kad pie altāra tiekas ekspertu kopā salikti cilvēki, pēc Lasmanes domām visdrīzāk nenostrādās.

"Pat ja tas ir vienas nakts sakars, kaut kāda aplidošana vienmēr pirms tam notiek. To, vai cilvēkiem izveidosies seksuāla interese vienam par otru, nosaka ne jau psiholoģiskā saderība. Cilvēki viens otru izvēlas pēc smaržas," skaidro eksperte.

Pagaidām neviens šova pāris nešķiet "sasmaržojies" - visi trīs pāri kāzu naktī iztika bez seksa, un kopdzīves pirmajās nedēļās sūdzas par intimitātes trūkumu. Lasmane gan neiesaka pāriem speciāli mesties gultā, cerot, ka seksiņā pēkšņi varētu atklāties īpaša saikne.

"Ja iekšējā balss saka, ka nevajag un ir bail mēģināt, labāk nevajag. Tā var iedzīvoties spēcīgās morālās paģirās," šova dalībniekus brīdina Lasmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!