Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 12. aprīļa, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt trīs jaunas ārvalstu filmas, un viena no tām ir zinātniskās fantastikas piedzīvojumu filma Aizmirstība (Oblivion) ar Tomu Krūzu (attēlā) galvenajā lomā.

Filmas sižets ir sekojošs: bijušais karavīrs Džeks Hārpers tiek nosūtīts uz planētu, kur viņa ikdienas uzdevums ir patrulēt. Kāda negaidīta ceļotāja ierašanās uz planētas raisa viņā šaubas par to, ko viņš zina par šo planētu, par savu misiju un par sevi pašu.

Filmas Aizmirstība oficiālais reklāmas treileris

Aizmirstības režisors ir 38 gadus vecais amerikānis Džozefs Kosminskis, kura karjerā līdz šim ir tikai viena pilnmetrāžas filma, tiesa, arī visai populāra fantastikas filma TRON: Legacy (2010).

Savukārt aktieru ansamblis ir visai pieredzējis - bez Toma Krūza filmā piedalās arī Morgans Frīmens, Olga Kuriļenko (skaistā ukrainiete, kas pasaules uzmanību izpelnījās kā Džeimsa Bonda meitene), Andrea Raisboro, Melisa Leo un citi.

Filmas skaņu celiņu radījis franču elektroniskās mūzikas duets M83.

Aizmirstības ražošanas un reklāmas budžets ir visai iespaidīgs - 120 miljoni ASV dolāru, bet par ienākumiem vēl pāragri spriest, jo filma savu pirmizrādi piedzīvo šonedēļ vienlaicīgi gan Latvijā, gan citās valstīs (ASV - vēl vienu nedēļu vēlāk).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!