Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 16. novembrī, vienlaikus ar pasaules pirmizrādi uz Latvijas ekrāniem iznāk vampīrsāgas Krēsla pēdējā filma Rītausma 2. daļa (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2), līdz ar to noslēdzot šo slaveno franšīzi.

Krēslas pirmā filma iznāca 2008. gada nogalē un kļuva par kases grāvēju, kā arī padarīja galveno lomu atveidotājus Kristenu Stjuarti, Robertu Patinsonu un Teiloru Lotneru par pasaules mēroga zvaigznēm.

Nākamās daļas uz lielajiem ekrāniem iznāca 2009., 2010., un 2011. gadā, bet šogad ar filmu Rītausma 2. daļa viena no mūsdienu populārākajām kino franšīzēm piedzīvo noslēgumu. 

Filmas Rītausma 2. daļa darbība risinās uzreiz pēc iepriekšējās daļas notikumiem - Edvarda un Bellas kāzām un viņu meitiņas Renesmī piedzimšanas. Drīz vien atklājas, ka Renesmī piemīt īpašas spējas, un sākas notikumi, kas nostāda Kallenu ģimeni un viņu sabiedrotos pret Volturi vampīru klanu.

Spriedzes un romantikas pilnā filma, kuras režisors ir "Oskara" balvas ieguvējs Bils Kondons (par filmu Gods and Monsters, 1998), noslēdz stāstu par neiespējamo mīlestību, ko visa pasaule iepazinusi Stefānijas Meijeres grāmatās un to ekranizācijās.

Filmas Rītausma 2. daļa oficiālais reklāmas treileris

Noslēdzošās daļas uzņemšanas budžets ir vislielākais no visām sērijām - aptuveni 131 miljons ASV dolāru, taču sāgas filmas jau sen sevi ir atpelnījušas (pirmās četras daļas kopumā pasaulē nopelnījušas jau vairāk nekā 2,5 miljardus dolāru).

Filmu atklāšanas nedēļā izrādīs Rīgas lielākajos kinoteātros - Kino Citadele, Cinamon un Multikino, kā arī Liepājā, Valmierā, Ventspilī un Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!