Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirmdien, 29. janvārī, Lisabonā norisinājās izloze, kurā tika noteikta kārtība, kādā šī gada starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā uzstāsies dalībvalstu pārstāvji.

Izlozē tika noskaidrots, ka Latvija startēs dziesmu konkursa otrā pusfināla otrajā daļā, kas nozīmē – visiem latviešu izvēlētā pārstāvja faniem īkšķi būs jātur 10. maijā.

"Eirovīzijas" uzticīgākie fani Latvijā jau paguvuši atzīt, ka šoreiz izloze nav bijusi pārlieku veiksmīga – abas pārējās Baltijas valstis, kas parasti ir devīgas ar punktiem, uzstāsies pirmajā pusfinālā, kas nozīmē, ka otrajā pusfinālā ne lietuvieši, ne igauņi balsot nevarēs.

Arī Īrijā dzīvojošie latvieši šoreiz ar atbalstu nevarēs palīdzēt. Tāpat noteikts, ka Lielbritānija, kurai kā vienai no tā saucamā "Eirovīzijas lielā piecinieka" pusfinālos nav jācīnās, balsos pirmajā pusfinālā.

Kopā ar Latvijas pārstāvi par vietām finālā cīnīsies Krievijas, Serbijas, Austrālijas, Dānijas, Norvēģijas, Moldovas, Rumānijas, Nīderlandes, Ungārijas, Sanmarino, Gruzijas, Maltas, Montenegro, Polijas, Slovēnijas, Zviedrijas un Ukrainas izvēlētie izpildītāji.

Arī šajā kompānijā eksperti redz draudus, jo starp Latvijas konkurentiem ir Krievija, Zviedrija un Austrālija, kas apliecinājušas, ka parasti izvēlas spēcīgus pārstāvjus.

Īstās "Eirovīzijas" kaislības Latvijā sāksies jau pavisam drīz – Latvijas Televīzijas dziesmu un izpildītāju konkurss "Supernova" startēs sestdien, 3. februārī, un jau 24. februārī taps zināms, kurš maijā dosies uz Lisabonu pārstāvēt Latviju starptautiskajā muzikālajā cīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!