Foto: Publicitātes foto
"Eirovīzijas" dziesmu konkursa organizatori nolēmuši saglabāt pērnā gada pusfinālu izlozes rezultātus, kas Latvijai nozīmē dalību otrajā pusfinālā. Kopā ar Latviju otrajā pusfinālā 20. maija vakarā piedalīsies vēl 17 valstis, ieskaitot Igauniju.

Šī izloze uzskatāma par Latvijai ļoti veiksmīgu, jo ierasti spēcīgās valstis – Krievija, Zviedrija, Austrālija, Azerbaidžāna un Ukraina, kuras praktiski vienmēr nodrošina vietu finālā, ielozētas pirmajā pusfinālā.

Kā zināms, Latviju 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs dziedātāja Samanta Tīna. Pagaidām nav noskaidrots, kādā veidā tiks izvēlēta dziesma, ar kuru Samanta pārstāvēs Latviju dziesmu konkursā.

Kopā ar Latviju 20. maijā uzstāsies Austrija, Čehija, Igaunija, Grieķija, Islande, Moldova, Polija, Sanmarīno, Serbija, Albānija, Armēnija, Bulgārija, Dānija, Somija, Gruzija, Portugāle un Šveice. Desmit valstis no katra pusfināla saņems iespēju uzstāties lielajā "Eirovīzijas" finālā 22. maija vakarā.

Kā ierasts, precīzu valstu uzstāšanās secību īsi pirms pusfināliem noteiks konkursa producenti, taču pagaidām zināms, ka Samanta Tīna uzstāsies otrā pusfināla otrajā pusē. Kopš 2015. gada Latvija teju vienmēr startējusi otrajā pusfinālā, vienīgais izņēmums bija grupa "Triānas parks", kas 2017. gadā ar 18. kārtas numuru noslēdza pirmo pusfinālu.

Automātiski savu vietu finālā nodrošinājusi pērnā gada uzvarētāja un šī gada konkursa rīkotāja Nīderlande un "lielais piecinieks" – Francija, Spānija, Apvienotā Karaliste, Vācija un Itālija, kurām arī ir tiesības balsot kādā no pusfināliem. Izlozē noskaidrojās, ka pirmajā pusfinālā balsos Vācija, Itālija un Nīderlande, bet otrajā pusfinālā balsos Francija, Spānija un Apvienotā Karaliste.

Nākamais Eirovīzijas dziesmu konkurss sāksies 2021. gada 18. maijā un tajā piedalīsies 41 valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!