Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 4. oktobra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt četras jaunas ārvalstu filmas, un viena no tām ir režisora Alfono Kuarona zinātniskās fantastikas drāma Gravitāte (Gravity), kas tiks rādīta 3D formātā.

Filmas sižets ir sekojošs: medicīnas inženiere doktore Raiena Stouna devusies savā pirmajā atspoļkuģa misijā kopā ar astronautikas veterānu - komandieri Metu Kovaļski, kuram tas ir pēdējais lidojums pirms došanās pensijā.

Diemžēl ikdienišķa iziešana atklātā kosmosā beidzas ar katastrofu. Kosmosa kuģis tiek iznīcināts, atstājot Stounu un Kovaļski pilnīgi vienus - kopējā sasaistē viņi virpuļo tumšā nekurienē.

Absolūtais klusums apliecina, ka sakari ar Zemi ir zaudēti, un līdz ar to arī jebkāda iespēja izglābties. Bailes pāraug panikā, ar katru elpas vilcienu atliek arvien mazāk skābekļa. Taču vienīgā iespēja atgriezties mājās, ir virzīties arvien tālāk biedējošajos kosmosa plašumos.

Filmas Gravitāte oficiālais reklāmas treileris

Filmas režisors ir trīsreiz "Oskara" balvai nominētais meksikānis Alfonso Kuarons, kurš pazīstams ar tādām filmām kā Lielās cerības (1998), Un tavu māti arī (2001), Harijs Poters un Azkabanas gūsteknis (2004), Cilvēces bērns (2006) un citām.

Galvenajās lomās filmējušās Holivudas zvaigznes Sandra Bulloka un Džordžs Klūnijs, bet no misijas kontroles paneļa skan Eda Harisa balss.

Ar šo filmu tika atklāts 70. Venēcijas kinofestivāls, kur tā izpelnījās labas kritiķu un skatītāju atsauksmes, bet plašākā kino nomā Ziemeļamerikā un Latvijā tos sāks izrādīt vienlaicīgi. Filmas budžets ir 80 miljoni dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!