Foto: Publicitātes foto
No 30. aprīļa Latvijas Televīzijas (LTV) skatītājiem būs iespēja sekot līdzi nopelniem bagātā BBC seriāla "Miesassargs" stāstam.

Seriāls, ko pasaulē novērtējuši skatītāji un kritiķi, ir ne vien spraigs trilleris, bet arī risina jautājumus par, piemēram, privātās informācijas uzraudzību un šī procesa regulāciju.

Policijas seržants, kara veterāns Deivids Bads novērš terora aktu. Viņa pašaizliedzību novērtē īpašo uzdevumu vienība, un Bads tiek norīkots par valsts sekretāres Džūlijas Montagjū miesassargu. Džūlija ir skandaloza politiķe, kuras lēmumi un spriedumi viņu padara par mērķi uzbrukumiem.

Deivida Bada lomu atveido skotu aktieris Ričards Madens, kurš pasaules slavu ieguva ar Roba Starka lomu kulta seriālā "Troņu spēle", bet par lomu seriālā "Miesassargs" ieguva "Zelta globusu".

Džūlijas lomu atveido britu aktrise un producente Kīlija Houza, ko LTV skatītāji iepazinuši kā Luisu seriālā "Darelu ģimene".

Seriāls "Miesassargs" Lielbritānijā kļuvis par skatītāko seriālu pēdējo desmit gadu laikā, saņemot dažādus kino industrijas apbalvojumus un nedalītu kritiķu uzmanību.

LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Zane Valeniece portālam "Delfi" pauž, ka seriāla sižeta nepārtrauktā spriedze un lieliskais aktieru darbs to ierindo britu seriālu kulta statusā.

"Lielai daļai LTV skatītāju seriāls noteikti būs lielisks atklājums, ņemot vērā, ka ne visiem Latvijā ir iespēja izmantot "Netflix". Daudziem mūsu skatītājiem būtiski ir arī tas, ka seriāls būs pieejams ar latviešu valodas tulkojumu," uzsver Valeniece.

Iegūt vērienīgu un atzītu seriālu pārraides tiesības televīzijām šobrīd kļūst arvien sarežģītāk, jo "pirmā roka" visbiežāk tiek starptautiskajām straumēšanas platformām, piemēram,"Netflix", "Amazon Prime Video" un citām.

""Miesassargs" ir viens no britu pēdējo gadu visveiksmīgākajiem un visvairāk apspriestajiem seriāliem. Tas ir lielākais britu seriālu hits "Netflix" platformā līdz šim, un ceram, ka to novērtēs arī mūsu skatītāji," norāda LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!