Foto: Publicitātes foto

Trešdienas, 4. marta, vakarā pulksten 19:30 Latvijas Televīzijā startē jauns kulinārijas šovs Īstās latvju saimnieces, un, kā sola raidījuma veidotāji, tie būs septiņi ļoti spilgti un latviski stāsti par septiņām spēcīgām, uzņēmīgām un neparastām sievietēm, viņu ievērotajām tradīcijām un latviskiem ēdieniem.

Septiņas saimnieces no dažādiem Latvijas novadiem septiņu sēriju garumā dosies ciemos viena pie otras, un katra sērija būs stāsts par vienu no viņām - īstu saimnieci, kas māk uzņemt viesus un sarīkot kārtīgus svētkus. 

"Šerpas dāmas. Viņas visas ir apbrīnas vērtas,  jo no viņām nāk tāds dzīves prieks un uzņēmība, ka tu saproti, Latvijas laukiem ir nākotne un tur nekas nav beidzies," jaunā raidījuma dalībnieces raksturo tā producents Kristaps Valdnieks. 

Viešņām namamātes pasniegtais ēdiens un galda klājums būs arī jāvērtē - par katru ēdienu viņām jāieliek atzīme vairākās pozīcijās: gan par ēdiena garšas īpašībām, gan noformējumu, gan izmantotajiem produktiem un pat piedāvātajiem dzērieniem. 

Pēc septiņām vakariņām uzvarēs tā saimniece, kura par savām viesībām būs ieguvusi vislielāko punktu skaitu. Uzvarētāja savā īpašumā iegūs 1000 eiro.

Raidījums būs ļoti krāsains, neraugoties uz to, ka tas tika filmēts februārī. "Šī iemesla dēļ mums ienāca prātā piedāvāt saimniecēm vienai pie otras ciemoties tautu tērpos, un mūs pārsteidza tas, ka ikvienai no saimniecēm, kurai piedāvājām piedalīties, bija tautas tērps. 

Ir prieks un lepnums skatīties uz viņām, jo tautu tērpu jāmāk nest. Šīs sievas to dara neatkārtojami un krāšņi, un kaut vai tā dēļ vien ir vērts paskatīties raidījumu," pārliecināts ir producents.

Raidījums tiek veidots pēc Šveices sabiedriskās televīzijas licences. Šveicē raidījums skatītājus priecē jau astoņas sezonas pēc kārtas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!