Foto: Publicitātes attēli
Piektdien, 2. oktobrī kanālā TV6 plkst. 21.00 TV pirmizrādi piedzīvoja realitātes šova "Lauku sēta" jaunākā sezona, kur sacensību par galveno balvu – stiga raideri 7000 eiro vērtībā, uzsāka 13 čakli dalībnieki. Jau pirmajā raidījuma epizodē tika izvicinātas dūres, radušās pirmās antipātijas un dalībnieki vēl pat nenojauš, kurš ar ko strādās pārī.

Dalībnieki viens ar otru pirmo reizi iepazinās, dodoties uz saimniecību "Joki" Ģipkas pagastā pie saimniekiem Ieviņas un Ainara un jau pa ceļam tapa draudzības, ieskandinot "Lauku sētas" pirmo dienu ar pašsacerētu dziesmu.

Dalībniekus pie jūras sagaidīja pats Neptūns, kurš viņus novērtē kā čaklus strādātājus un Jāņa pavadībā dalībnieki tika aizvesti līdz pašai saimniecībai, kurā tad pavadīs vasaru. Dalībniekus sagaidīja arī saimnieki, tērpušies īstos tautu tērpos un Jānis iepazīstināja saimniekus ar viņu, cerams, čaklajiem palīgiem.

Dalībnieki atzina, ka sabraukuši gan čakli strādāt, gan mēģināt tikt līdz finālam vien ar stratēģiju veidošanu. Starp dalībniekiem jau parādījās arī pirmās domstarpības - kāds ir par skaļu, bet kāds pārāk liels mutes brūvētājs. Pirmais uzdevums dalībniekiem ir sadalīt istabas un savas gultasvietas – kāds ar savu istabas biedru ir palics gaužām neapmierināts, kāds tieši otrādi to saskata par iespēju veidot jaunas draudzības.

Vakaram iestājoties, puiši devās atpūtā un pazuda - par sodu tam, Jāņa mudinātas, meitenes nolēma, ka puišiem par šo būs jāgatavo brokastis un jāpasniedz tās gultā. Vēl viens svarīgs darbs, kas dalībniekiem vakarā bija jāpaveic, ir virtuves tīrīšana un arī savas ēdamzonas iekārtošana, šajā uzdevumā visi vēlējās uzņemties vadību, lai parādītu un pierādītu savu čaklumu virtuves iekārtošanā. Kāds tīra gāzes plīti, cits mazgāja grīdas, bet kāds tikai pietur ledusskapi. Un ja no rīta vīri savu uzdevumu ir izpildījuši un meitenēm brokastis ir gultā – tomēr dažas dāmas puišu servisu neatzīst. Pēc kārtīgām brokastīm sekoja arī kārtīga rīta rosme pie jūras Venēras vadībā, bet kāds no puišiem nevarēja izturēt Sigitas īsos šortiņus un izaicinošo tērpu, un rīta rosmi pameta.

Kad dalībnieki bija kārtīgi izsportojušies, bija laiks pirmajam uzdevumam - iekārtot pašiem savu dušu jeb SPA zonu. SPA zona bija jābūvē visiem kopā un vadību šoreiz uzņemās Juris jeb Jurčiks. Dalībnieki bija sadalījušies divas komandās - vieni, kas ceļ, otri, kas gatavo materiālu. Kā darba vadītājs Juris tika galā ar saviem uzdevumiem, domas dalās pretrunīgi - kāds novērtē atzinīgi, bet cits atzina, ka no darba vadītāja nav nekādas jēgas.

Iesākumā šis darbs dalībniekiem šķita tīrais nieks, bet patiesībā darbi nemaz uz priekšu neiet kā no sākuma bija plānots. Arī savstarpējās attiecības, darot darbus, mainījās. Mārtiņš ar savu mutes brūķēšanu aizvainoja meitenes, attiecīgi meitenes par Mārtiņu izteicās diezgan skarbi. Savstarpējās intrigas un attiecības dalībnieku starpā jau pirmajās dienās ir izveidojušās spraigas – "Lauku Sētā" Jurčiks izlēma pajokot un šis joks noveda Jurčiku un Guntaru līdz dūru vicināšanai. Dūres tika vicinātas ātri, bet dušas izbūve uz priekšu neiet un darbs izvērtās līdz vēlai naktij.

Šosezon "Lauku Sētā" gaidāms pavērsiens pēc pavērsiena – par to būs parūpējušies gan saimnieki, gan paši dalībnieki. Koalīcijas, shēmas, lamu vārdi, intrigas jau pirmajā epizodē lika dalībniekiem iepazīt vienam otru tuvāk. Kurš paliks uzticīgs savai koalīcijai, bet kurš spēlēs dubultu spēli?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!