Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ plašas diskusijas izraisīja uzņēmējas Lindas Abu Meri un šova Lauku sēta uzvarētāja Mārtiņa Aiņa Rogas saķeršanās – bijušo politiķi bija nokaitinājis TV zvaigznes privātais lūgums pēc naudas, lai viņa dzīvesbiedre varētu Mārtiņam pievienoties ceļojumā uz Brazīliju.

Jau vēstīts, ka pēc šovā iegūtās balvas saņemšanas Mārtiņš sociālos tīklus pārpludināja ar žēlabām, ka ceļojums uz Brazīliju paredzēts tikai vienai personai. Lai šo situāciju labotu un līdzi varētu braukt arī viņa mīļotā sieviete, šova uzvarētājs uzsāka naudas vākšanu, gan publiski, gan privāti uzrunājot iespējamos ziedotājus.

Viņa vēstule nokaitināja Abu Meri – šādu nekaunību viņa vēl nebija piedzīvojusi, un, kā Facebook tīklā atzina uzņēmēja, viņa pēc vēstules saņemšanas jutusies kā "slaucams objekts".

"Man nepatīk no paša rīta atvērt pastkastīti un sabojāt garastāvokli ar man nepazīstamu nekaunīgu cilvēku nekaunīgiem tekstiem. Šis kadrs varēja publicēt savā laika joslā kaut vai miljona ziedojuma vākšanas kampaņu, es pat nepamanītu.

Nevajag pataisīt citus par slaucamiem objektiem. Reāli pretīga sajūta. Jo tie, kam patiešām vajag, nelien prasīt, bet tādiem esmu organizējusi pat ziedojumu vākšanas pasākumus. Tādi nekauņas kā šis nonivelē ziedojumu vākšanas jēgu, un nākamreiz es pat neatvēršu vēstuli, kur redzēšu vajadzību pēc naudas, un varbūt kāds patiešām paliks bez palīdzības.

Katrs savā privātā zonā lai dara, ko grib, lai neiejaucas cita teritorijā. Tas man šorīt visvairāk sabojāja noskaņojumu. Ka tieku uzskatīta par naudas maku, kur var pagrābties, kad vajag da jebkam," spraigajā diskusijā, ko radīja Lindas ieraksts Facebook, vēstījusi uzņēmēja.

"Tieši tas bija iemesls, kāpēc šo izšķīros publicēt. Uzskatīt citu cilvēku par bankomātu bez smadzenēm vai emocijām ir nepareizi. Un tieši to minētais kungs šorīt izdarīja ar mani," uzņēmējai Marikai Ģedertei, kura arī saņēmusi vēstuli no Rogas, atbildējusi Abu Meri.

Virtuālajā sarunā iesaistījies arī pats vaininieks.

"Es tiešām atvainojos, Linda Abu Meri, ka ar savu lūgumu aizskāru jūsu cieņu un godu, visu cieņu jums, un lai izdodas iesāktie darbi, un vēl jo vairāk novērtēju to, ka palīdzat tiem, kam tiešām tas ir vajadzīgs, tas ir svētīgs darbs, lai izdodas!" paziņojis Mārtiņš.

Viņš gan taisnojies, ka savu lūgumu ziedot ceļojumam nevienam neuzspiež.

"Un galu galā katram paliek brīva izvēle, ziedot vai nē. Protams, ziedojiet bērniem un tiem, kuriem trūkst maizītes.

Ziedot var lūgt jebkurš, ja uzskata to par vajadzību, un cilvēka izvēle paliek, ziedot vai nē! Tāpēc jau nevienu par kāda rīcību vai situāciju nekauninu, jo ne man vērtēt, vai ziedojums kādam mērķim ir prasīts adekvāti, vai nē," norādījis Roga, atgādinot, ka šova veidotāji gan būtu pelnījuši kaunināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!