Foto: EPA/Scanpix/LETA
Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss Roterdamā maijā notiks skatītāju klatbūtnē, ceturtdien paziņojuši organizatori.

Skatītāju skaits tiks samazināts par pusi no ierastā daudzuma un viņiem būs jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu.

Nīderlandes valdība iepriekš paziņoja, ka Eirovīzija kļūs par daļu no projekta "Fieldlab", kurā tiek pētītas iespējas droši sarīkot pasākumus pandēmijas laikā. Tomēr vēl nav zināms, vai konkursu varēs apmeklēt tikai Nīderlandes iedzīvotāji, vai arī tas būs pieejams apmeklētājiem no ārvalstīm. Valdība norādīja, ka vēl var mainīt savu lēmumu par skatītāju piedalīšanos, ja epidemioloģiskā situācija valstī pasliktināsies.

65.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Nīderlandes pilsētā Roterdamā piedalīsies 39 valstis. Pusfināli notiks 18. un 20.maijā, bet fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas - 22.maijā. Latviju konkursā pārstāvēs Samanta Tīna.

Projekta "Fieldlab" ietvaros Nīderlandē pēdējā laikā notikuši vairāki pasākumi, tostarp teātra izrādes, futbola spēle, koncerts un festivāls. Nīderlandē kopš decembra vidus ir spēkā stingri ierobežojumi cīņā ar pandēmiju un pašlaik tos nav plānots atvieglot.

2020.gadā jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ Eirovīzijas dziesmu konkurss tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!