Foto: Publicitātes foto

Filmas Ģimenes lietas režisors Andris Gauja pašlaik strādā pie jauna, intriģējoša projekta – drāmas Izlaiduma gads. Galveno varoni, skolotāju Zani, tajā atveidos aktrise Inga Alsiņa, un viņas dzīvi satricinās kāds notikums – vīrs Ēriks, kuru atveido aktieris Ivars Auziņš, iemīlēsies Lingitas Linas Bopulu varonē.

"Es filmā atveidoju dziedātāju no slavenas grupas. Mēs grupā esam četri: divas tumšādainas meitenes - es un Aminata Diarra, kā arī divi puiši, no kuriem viens ir Ivars Auziņš, otrs - Dāvis Auškāps.

Man šķiet, ka katrā filmā ir tāda loma, kāda man ir Izlaiduma gadā, īpaši ja runājam par romantisko kino. Mana varone Nana un Auziņa Ēriks iemīlas. Auziņa atveidotais varonis pamet savu sievu un atnāk pie manis," sarunā ar DELFI Izklaide par filmu stāsta Lingita. Viņa gan neesot ļaunā varone un vīra aizvīlēja.

"Skolotāja ir labs cilvēks, bet viņi ar vīru vienkārši kopā nesader. Auziņa varonis iemīlas manī, un simpātijas ir abpusējas. Viņš ir rokzvaigzne, mēs spēlējam vienā grupā, mēs esam visur - skolotāja ieslēdz televizoru, bet tur - mēs," skaidro Lingita.

Loma filmā Izlaiduma gads būs Lingitas debija lielajā kino - iepriekš viņa masu skatos filmējusies kādā ārzemju reklāmā, bet šajā projektā ir jau īsta aktrise ar visu līgumu.

"Zinu, ka nebūs viegli, jo jau Okartes skatuves laikā man publikas priekšā bija grūti atraisīties. Bet domāju, ka viss aizies. Man filmā jāizskatās ļoti pārliecinātai par sevi, jo mūsu grupa ir topā. Jātiek pāri savām bailēm," spriež jaunā aktrise, atzīstot, ka vēl pilnībā nav informēta par visu, kas filmā viņai būs jādara.

Lai filmā radītu iespaidu, ka grupa, kurā darbojas Auziņa un Lingitas varoņi, ir Latvijā tiešām populāra, režisors gatavojas to negaidīti palaist uz skatuves simtiem skatītāju priekšā dažādos vasaras mūzikas festivālos, tādējādi viegli tiekot pie vajadzīgajiem koncertu kadriem. Pirmā šāda filmēšana jau notikusi - apvienība parādījās uz skatuves šova Okartes skatuve 2 finālā.

"Pēc tam saņēmu vēstules, kurās cilvēki rakstīja, ka nesaprot, kas tas bijis. Patiesībā mēs filmējām šos kadrus koncerta laikā, lai apkārt būtu daudz cilvēku un rastos iespaids, ka par mums tiešām fano," ar smaidu koncerta klausītājiem situāciju izskaidro Lingita.

Režiors Andris Gauja ar nolūku noskatījis filmai divas eksotiskas aktrises. "Gribējām, lai grupa izskatās popsīgi, tāpēc speciāli izvēlējāmies divas tumšādainas meitenes - Lingitu un Aminatu," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro režisors. Tiesa, Lingitas dziedāšanu mēs filmā nedzirdēsim, lai gan viņa atveido mūziķi.

"Dziesmas komponēt uzdrošinājos es pats, ņemot vērā manu darbību grupā Suņa stunda, taču galveno dziesmu iedziedās Kristīna Dobele no grupas The Briefing. Kristīnai, manuprāt, ir spilgtākā balss, kuru esmu dzirdējis uz Latvijas skatuves.

Būs arī otra dziesma, kuru iedziedās Laima Lediņa - meitene, kura dziedāja solo ar Doma kora skolas kori pirms grupas Rammstein koncerta Rīgā," stāsta Gauja. Režisors sola, ka gatavu filmu uz kino ekrāniem varēsim baudīt jau nākamgad. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!