Foto: LTV/Aksels Roberts Zirnis

Kopš novembra Latvijas Televīzijas (LTV) "Rīta Panorāmas" komandai ir pievienojusies jauna laika ziņu vadītāja Ilze Kornete, portālu "Delfi" informē televīzijā.

Mērķtiecība, atbildība, degsme izdarīt katru iesākto darbu līdz galam un paveikt to kvalitatīvi, ar izpratni – to visu iemieso jaunā LTV laika ziņu moderatore Ilze Kornete. Ikdienas darbu ritumu Ilze sabalansē ar uzturēšanos dabā. "Mani aizrauj aktivitātes svaigā gaisā – patīk laivu braucieni, pārgājieni un nakšņošana teltī – kaut visu cauru gadu. Vakaros mēdzu izskriet kādu krosiņu. Un, protams, arī ceļošanai ir vieta manā sirdī. Tas viss man palīdz restartēties," atzīst Ilze.

Pati Ilze atzīst, ka, neskatoties uz līdzšinējo darba pieredzi kā sinoptiķei Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC), darbs LTV būs izaicinājums, taču viņa ir pozitīvi noskaņota un saviļņota par šādu iespēju: "Vēl šobrīd man šķiet, ka tas ir mazliet neticami būt šeit, Latvijas Televīzijā. Esmu no sirds priecīga," teic Ilze.

Ilzes vērtējumā laika ziņu moderatora darbs noteikti ir tikpat atbildīgs kā sinoptiķa darbs un tas iet roku rokā – ir jāsagatavo prognozes, jāinformē cilvēki par gaidāmajiem laikapstākļiem, īpaši tad, kad tie ir sarežģīti – pūš stiprs vējš, gaidāms sniegs, putenis vai, piemēram, apledojums. Varētu teikt, ka sinoptiķa darbs ir apjomīgāks – tiek strādāts 24 stundas diennaktī, šo stundu laikā ir jāizvērtē prognožu modeļi, jāsagatavo prognozes, brīdinājumi, jāinformē sabiedrība un visa šī informācija ik pa brīdim jāatjauno. Velkot paralēles, Ilze par abiem darba laukiem saka: "Sinoptiķa darbs ir kā pamatēdiens, bet laika ziņu moderatora darbs – saldais ēdiens. Protams, arī laika ziņu moderatora amatā visa šī informācija ir jāizskata, taču tas notiek daudz ātrāk, raitāk. Tas ir pavisam cits ritms."

Skatītājiem Ilzi Korneti būs iespēja redzēt no rītiem laika ziņās Rīta Panorāmā LTV1. Paralēli darbam Latvijas Televīzijā Ilze turpinās sinoptiķes darbu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC), kā arī lasīs laika ziņas Latvijas Radio 1.

Bet LTV laika ziņu vadītāja Ramona Salmiņa turpmāk par aktuālajiem laikapstākļiem vēstīs darba dienu vakaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!