Foto: F64

Sestdienas vakarā daudzi ar interesi sekoja līdzi Eirovīzijas nacionālās atlases finālam, bet diemžēl Latvijas Televīzijas tehniskās iespējas neļāva daudzu mūziķu atbalstītājiem izmantot solīto iespēju balsot internetā.

"Apkopojot iepriekšējā gada telefona un īsziņu balsojumu apjomu un vērojot interneta balsojumu tendences Latvijā kopumā, bijām nodrošinājuši interneta balsojumam nepieciešamās jaudas.

Pirms fināla balsojuma tās tika dubultotas, bet, neskatoties uz to, izrādījās, ka balsotāju ir būtiski vairāk, nekā paredz jau tā sākotnēji dubultotie apmēri," skaidro VSIA Latvijas Televīzija valdes loceklis Sergejs Ņesterovs, papildinot, ka daļai skatītāju tomēr bija iespēja nobalsot, tātad sistēma strādā, bet tā ir būtiski jāpilnveido.

Veidojot jauno interneta balsošanas formātu, LTV eksperti bija pieļāvuši iespēju, ka kaut kas varētu nenostrādāt - konkursa Nolikums (punkts 5.5.9.) paredzēja, ka interneta balsojuma tehnisku problēmu gadījumā skatītāju vērtējumu veidos tikai telefonbalsojums.

Kā jau tika ziņots, superfinālā interneta balsojums tika atjaunots un rezultāti ieskaitīti, kas bija būtiski uzvarētāja noteikšanas kontekstā.

"Ņemot vērā, ka interneta vide kļūst arvien aktīvāka, protams, strādāsim pie tā, lai nodrošinātu kvalitatīvu balsojumu arī internetā," informē Ņesterovs, uzsverot, ka pārmaiņām, kuras LTV ir vērojamas pēdējā pusgada laikā, ir laiks skart arī Eirovīziju.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir gana specifisks Eiropas mēroga muzikāls projekts, kas pēc sava formāta paredz neviendabīgu attieksmi, bet tajā pašā laikā piesaista ļoti plašu interesi un skatītāju loku.

Turklāt tā ir viena no nedaudzajām iespējām Latvijas mūziķiem, dziesmu autoriem un pašmāju skaņdarbiem iziet Eiropas mūzikas tirgū. LTV uzskata par savu pienākumu arī turpmāk atbalstīt un nodrošināt šo iespēju.

"Tehnoloģiskās novitātes, kuras pēdējā laikā ieviešam, prasa zināmu pārbaudes laiku. Izņēmums nav arī Eirovīzija - jaunais interneta balsojuma formāts pievīla, jo līdz šim tik liela interese par balsojumu nebija bijusi, bet tajā pašā laikā HD kvalitāte, kādā superfināls tika translēts, izdevās, un LTV skatītājiem pirmo reizi LTV pastāvēšanas laikā bija iespējams vērot visu programmu šajā augstās izšķirtspējas kvalitātē," uzsvēra Ņesterovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!