Foto: Publicitātes foto
Sabiedrisko mediju portālā LSM sācies balsojums par Latvijas Televīzijas košā talantu šova "Ko tu proti, Latvija?" četriem finālistiem: akordeonistu Māri Balaško, dziedātāju Matildi Eglīti, programmētāju-tamborētāju Kasparu Silavu un dejotāju Reini Dāgu Zvirgzdiņu. 30. aprīlī fināla tiešraidē skatītāji savu atzinību dalībniekiem varēs izteikt arī telefonbalsojumā.

Balsot par savu favorītu iespējams vienu reizi dienā šeit, autorizējoties ar e-pastu vai sociālo mediju kontu. Balsojums norisinās no šodienas plkst. 8.00 līdz piektdienas, 29. aprīļa, plkst. 23.59. Balsojumu portālā slēgs pirms fināla, lai apkopotu un pārbaudītu balsis.

Fināla tiešraidē 30. aprīlī notiks telefonbalsojums, kura rezultātus saskaitīs kopā ar interneta balsojuma rezultātiem. Katrai skatītāja balsij būs būtiska nozīme – finālists, kurš saņems vislielāko skatītāju atbalstu, iegūs galveno balvu – 1000 eiro savu prasmju attīstīšanai.

"Ko tu proti, Latvija?" finālā sacentīsies (alfabēta secībā):

Akordeonists Māris Balaško aizraujas ar mūziku, teic, ka akordeons ir viņa tēva svētība. Viņš pats rada savu repertuāru, priekšnesumus. Šovam pieteicās, lai lauztu stereotipu, ka akordeonu var spēlēt tikai zaļumballēs. Žūrija atzina, ka pirmoreiz redz šādu elektroniskā akordeona izpildījumu, un novērtēja, ka Māris ir izkopis savu stilu. Mūziķis saņēma komplimentus par pasniegšanas veidu un izdomu, viņam esot potenciāls pārsteigt cilvēkus ar saviem ekspresīvajiem priekšnesumiem.

11 gadus jaunā dziedātāja Matilde Eglīte piedzimusi Kopenhāgenā, Dānijā, kādu laiku kopā ar vecākiem dzīvojusi Maltas salā, bet nu Latvijā mācās dziedāt, spēlēt ukuleli, klavieres un klarneti. Meitene ir lepna un ļoti priecīga par panākumiem konkursā, bet žūrija teic, ka Matildes dziedājums atlases raidījumā un pusfinālā pārsteidza, apbūra un aizkustināja. Žūrijas pārstāvis Mārcis Auziņš norāda, ka jaunās dziedātājas izpildījums ir dinamiski sakārtots, tīrs un patiess. Matilde ir tīrradnis ar muzikālu briedumu, kas ļauj līdz klausītājiem aiznest dziesmas vēstījumu.

Programmētājs-tamborētājs Kaspars Silavs sāka tamborēt septiņu gadu vecumā, savas prasmes neuzskata par īpašu talantu, jo lelles tamborējot daudzi, tomēr ir izkopis savu īpašo stilu, veidojot unikālus mošķīšus. Puisis agrāk kautrējies stāstīt par savu aizraušanos, tomēr ar laiku arvien aktīvāk sāka izrādīt savus darbus un bija patīkami pārsteigts, ka lielākoties cilvēki reaģēja pozitīvi un izteica komplimentus. Šova žūriju iepriecināja, ka Kaspars ne tikai prot tamborēt, bet arī izdomāt un aizrautīgi stāstīt paralēlo pasauļu stāstus par savām lellēm. Viņi arīdzan ieteica Kasparam uzņemt īsfilmu un, iespējams, veidot lelles Leļļu teātrim.

Dejotājs Reinis Dāgs Zvirgzdiņš pievērsās dejošanai septiņu gadu vecumā, tolaik Veizāna deju skola kļuva par vietu, kur izpausties, izjust savas spējas un nebaidīties būt citādākam. Reinis Dāgs mācījies un izmēģinājis dažādus deju stilus: tautiskās, džeza un ielu dejas, šobrīd kā pasniedzējs strādā divās deju studijās. Dejotājs teic, ka neuzskata sevi par īpašu talantu, panākumi nākuši, mērķtiecīgi cīnoties pašam ar sevi. Žūrija atlases raidījumā un pusfinālā novērtēja lielo darbu, ko Reinis Dāgs ieguldījis dejas prasmju izkopšanā, un uzteica viņa spēju improvizēt, kustībās parādīt spilgtas emocijas un lielu degsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!