Foto: Publicitātes foto

Šoruden LTV pirmā kanāla skatītāju novērtējumam tiks sniegts jauns seriāls "Divi vienā", kuru veidojusi pieredzējusī režisore Inta Gorodecka. Jaunajā projektā būs redzami iemīļoti pašmāju aktieri, un seriāla pirmizrāde gaidāma jau pavisam drīz – 4. septembrī.

Šobrīd pilnā sparā rit filmēšanas process, un jaunais seriāls kanālā LTV1 būs skatāms trīs reizes nedēļā no otrdienas līdz ceturtdienai. Tā ētera laiks būs pirms radījuma "Panorāma" pulksten 20, "Delfi Izklaidi" informē LTV pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Seriāla komanda sola, ka jaunais seriāls būs viegls stāsts par mums pašiem. "Divi vienā" stāsta centrā ir divas ģimenes – Krūmiņu un Abuladžu. Emīlija Krūmiņa un Veronika Abuladze pirms daudziem gadiem bijušas labākās draudzenes, taču strīds temperamentīgā gruzīna Zuraba dēļ, kuru Veronika Emīlijai "nocēlusi", draudzību izjaucis. Nu notikusi sakritība – abām ģimenēm nākas dalīt vienu māju, jo Krūmiņu ģimene no laukiem pārvākusies dzīvot tuvāk pilsētai un iekārtojusies Zuraba un Veronikas apdzīvotās dvīņu mājas otrajā pusē. Anete ir Abuladžu, bet Lauris – Krūmiņu atvase. Abi dažādu iemeslu dēļ vairs nedzīvo kopā ar saviem dzīvesbiedriem un, kļūstot par kaimiņiem, sāks viens par otru izrādīt interesi.

Seriālā galvenajās lomās iejutīsies virkne iemīļotu aktieru – Lāsma Kugrēna, Indra Briķe, Jakovs Rafalsons, Līga Zeļģe un Ģirts Liuzniks. Jaunajā seriālā redzēsim arī Mārtiņu Eglienu, Danu Lāci-Avotiņu, Ingu Alsiņu, Regīnu Devīti, Veroniku Plotņikovu un citus. Seriālā filmējas arī Ģirta Liuznika dēls Everts un aktrises Lienes Sebres meitiņa Emīlija.
Foto: Publicitātes foto

Režisore Inta Gorodecka, kura veidojusi arī LTV seriālu "Neprāta cena" un vēl pavisam nesen – seriālu "Saplēstā krūze", atzīst, ka notikumi šajā stāstā ir tādi, ka ikviens ar tiem var identificēties. "Tā jau ir mūsu pašu dzīve, mūsu pašu sadzīve, darba vietas un mīlas kolīzijas. Viss, kas notiek ap mums!" tā Gorodecka.

Savukārt producente Baiba Saleniece jaunā projekta stāstu raksturo arī kā cīņu par mīlestību. "Viss ap to grozās: jaunie dažādiem paņēmieniem – gan atļautiem, gan aizliegtiem – cīnās par savu laimi," stāsa Saleniece.

Seriāla stāsta idejas autore ir pati režisore. Viņa atzīst, ka ideja atnākusi viegli un stāsta attīstība problēmas nesagādā. Kopā ar Intu pie scenārija strādā Guna Kalniņa un Ivars Lūsis. Dialogu autors ir aktieris un dramaturgs Artūrs Dīcis. Režisore priecājas arī par pieredzējušo aktieru komandu.

"Man liekas, ka tur būs ar baudu jāskatās, ko viņi darīs, jo viņu improvizācijas spējas ir tik burvīgas. Tur būs ko redzēt," par aktieru profesionalitāti priecājas Inta.

Jaunā seriāla scenogrāfija veidota tā, lai arī studijā filmētās ainas izskatītos maksimāli dabiski, turklāt darbība notiek ne vien telpās, bet tiek filmēti arī ārskati. Tāpat arī jāpiemin, ka seriāla tituldziesmu, kuru radījis Gints Stankevičs, bet kurai vārdus sarakstījis Kaspars Markševics, iedziedājis Intars Busulis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!