Foto: Publicitātes foto

Savu viedokli par to, kāpēc piekritis kā mācītājs piedalīties TV3 šovā Precos ar svešinieku! pauž brīvticības sludinātājs Valters Korālis (attēlā attālē). Mācītājam ir vesela rinda argumentu par to, kāpēc šī šova dalībnieki pelnījuši sabiedrības cieņu par savu izvēli.

Kā intervijā Limbažu rajona laikrakstam Auseklis atklāj pats Korālis, svešinieku salaulāšana viņam nav nekas ārkārtējs. "Arī ikdienā laulājot, ja paši nevēlas, neuzstāju uz iepazīšanos pirms tam," intervijā atklāj Korālis.

Brīvticības mācītājs apliecina, ka viņam nav tiesību reģistrēt laulību un viņš uz to arī netiecas. Šova noteikumi paredz, ka pēc mēneša laulība tiks oficiāli reģistrēta Dzimtsarakstu nodaļā. 

"Viņiem manas liturģijas laikā jau bija pusstunda, lai gadījumā, ja, otru ieraugot, kaut kas nepatīk, pateiktu nē. Turklāt pēc tam ir mēnesis laika visu vēlreiz rūpīgi pārdomāt. Tas ir gana humāni pret šiem cilvēkiem un arī pietiekami ētiski," atklāj Korālis, piebilstot, ka viņš bijis gatavs arī situācijai, kad šova dalībnieki pie altāra pasaka nē.

Mācītāja pieredzē ir dažādas neparastas ceremonijas, un par Precos ar svešinieku! viņš var teikt tikai labus vārdus. "No visiem Latvijas šoviem, ko esmu redzējis, šis man šķiet visiejūtīgāk un visinteliģentāk izveidots," priecājas Korālis.

Kamēr tauta turpina gānīties par šāda veida šova nepieciešamību, Korālis mudina ielūkoties skaitļos. Mācītājs spriež, ka prāvais vientuļo cilvēku skaits, kas pieteicās eksperimentam, parāda vientulības koeficientu, kāds patiesībā ir jauno cilvēku vidū. "Esam kolosāli spečuki kādā šaurā jomā, taču karjeras dēļ nav bijis laika attiecībām.

Ir gatavs laulību materiāls - vīrieši un sievietes, bet viņiem nav, kas viņus saved kopā. Šis pētījums jau tagad parāda, ka pavērusies brīva niša savedēju kantoriem," uz nācijas problēmu norāda Korālis.

Tiem, kuri bļaustās, ka svešinieku saprecināšana esot amorāla, mācītājs var nosaukt piemērus no Vecās Derības, kad cilvēkam sievu izraudzījies kāds cits. Pat visiem zināmais stāsts par Ādamu un Ievu. Indijā savai atvasei lauleni joprojām meklē vecāki, un šīs laulības esot ļoti stipras.

"Šis šovs ir kā konfrontācija tiem, kuri kritizē un kuri vēl nav bildinājuši savu sievieti, kura varbūt jau ir vairāku bērniņu mamma, tāpat viņu tuviniekiem, kuri uz laulāšanos nav pamudinājuši.

Cik ilgi jādzīvo kopā, lai otru vairs nesauktu par svešinieku? Ko domā par mīļoto cilvēku? Ir divi varianti - svešinieks vai savējais. Un ja savējais, tad kāzas var sarīkot arī ar ļoti dažādiem budžetiem," tā Auseklim teic Korālis.

Tiem, kuri spriež, ka attiecību sākšana ar laulībām esot lietu kārtošana no nepareizā gala, Korālis atgādina, ka mūsdienās attiecības bieži vien netiek kārtotas pareizā secībā. "Aizejam uz bāru vai diseni, padejojam, pārguļam, rodas mamma vientuļniece, vai varbūt tomēr kaut kā apprecas un nokārto šo jautājumu.

Un kad pēc kāda laika attiecībās rodas krīze, labākajā gadījumā meklējam palīdzību pie psihologa, mācītāja, zīlnieces vai astrologa. Raidījums parāda, ka varbūt jāsāk no otra gala, nevis ar to diseni, lai laulības izdotos," uzskata mācītājs.

Tas, kā trīs viņa salaulāto pāru attiecības iegrozīsies, atkarīgs no viņiem pašiem. "Jebkurā gadījumā šie cilvēki ir pelnījuši vismaz cieņu, ja ne apbrīnu, jo viņi ir uzdrošinājušies," spriež Korālis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!