Foto: Publicitātes foto
Ik svētdienu Latvijas Kristīgā radio ēterā viesojas Rīgas Sv. Marka draudzes mācītājs Uldis Rožkalns, kurš klausītājus iepazīstina ar Svētajiem rakstiem, aizskarot arī sabiedrībā daudz aktuālākus tematus, piemēram, televīzijas skatīšanos un seriālus.

Svētdienas, 27. novembra, raidījumā Rožkalns, stāstot par mūsdienu sabiedrības indivīdu atkarībām un "maldu mācībām" - narkotikām, pornogrāfiju un datoriem -, kā vienu no ļaunumiem pieminēja arī seriālus, jo īpaši uzsverot Latvijā populārā seriāla UgunsGrēks sātanisko iedabu.

"Šādu aizrautību mēs pazīstam - varbūt ne tik traģisku un smagu, bet tomēr. Mēs kādreiz pulcējamies ap televizoru. Ak jā, tie seriāli, tie bezgalīgie seriāli, un kur nu vēl tas tautā tik populārais UgunsGrēks. Savā ziņā sātanisks salikums jau virsrakstā vien.

Tiek izakcentēts tas vārds "grēks". Velns mums tā iepotē - "ugunīgais grēks". Kaut kas ugunīgs, fascinējošs, efektīgs, aizraujošs, skaists, un pie tam vēl grēks. Un daudzi cilvēki skatās neatrāvušies," sabiedrības aizrautību ar UgunsGrēku raksturojis Rožkalns.

"Es, godīgi sakot, nezinu, vai tagad to vēl rāda, bet agrāk es bieži dzirdēju, ka tas ir jāskatās, ka tas ir jāredz, ka bez tā nevar.

Mēs esam sapulcējušies ap televizoriem. Mēs varbūt tiešām neesam lāga paēduši, kaut Dievs mums dod vienkāršu un labumu nesošu barību. Mēs esam tā aizrāvušies, kur vajadzētu būt līdzīgai aizrautībai ap Kristu - ap to, kura miesa tiek lauzta, lai atpirktu mūs no atpirktu no elles un grēka," pamāca Rožkalns.

Mango atgādina, ka šī nav pirmā reize, kad kādu baznīcas pārstāvi satraucis tautā iemīļotais seriāls - savulaik, kad seriālu vēl dēvēja par Neprāta cenu, kardināls Jānis Pujats nosodīja uzsākto ziedojumu vākšanu, viņaprāt, amorālajam produktam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!