Foto: DELFI

Šova Saimnieks meklē sievu otrās sezonas galveno varoņu Magones Burkas (attēlā) un Venta Vītola publiskā rīvēšanās turpinās. Ventis, uzzinājis, ka Magone atkal precas, metās pie medijiem, lai pabojātu bijušās draudzenes laimi, un nu Magone publiski pateikusi visu, ko par to domā.

Apvienotajā Karalistē dzīvojošā latviešu dzejniece, ieraudzījusi Venta sūkstīšanos medijos, savā Draugiem profilā publicējusi ierakstu sēriju, kas ir reizē kā atbilde niķoties kārajam Ventim un informācija viņas faniem par to, kur slēpjas patiesība.

Magone informē, ka pagājušā gada laikā Ventis nemaz nav mēģinājis satikt savu dēlu, lai gan Magone viņam vairākkārt nosūtījusi aicinājumus paciemoties. Nu, uzzinājis, ka bijušās mīļotās ģimenes dzīve sakārtojusies un viņa gatavojas kāzām, brašulis atkal sasparojies un steidz klaigāt par savām tiesībām.

"Cik reižu tika aicināts gan Latvijā, gan UK pie bērna, bet neieradās (man tam ir liecinieki). Bija trešā persona, viņš nabags taču nobijās! Un tagad cīnās par tēva godu? Smiekli nāk. Tēvi rūpējas par saviem bērniem, palīdz uzturēt un audzināt, bet ko Vītols? Drāza!" uz DELFI Izklaides rakstu, ka brašais Ventis izdrāzis ko makten ērmotu, atsaucas Magone.

Dzejniece aicina guļvbūju meistaru "iespraust tās savas dāvanas pašam sev kaut kur", kā arī pārstāt jaukties viņas privātajā dzīvē. Magone atklāj, ka viņai nav saprotams, ko tad Ventis īsti vēlas.

Vispirms viņš internetā bļaustās par bērna paternitāti, taču tajā pašā laikā atsakās veikt DNS analīzes. Vienubrīd Ventis paziņo, ka tas nav viņa bērns, bet nākamajā jau brēc, ka esot gan viņējais. Turklāt vairāk kā gadu guļbūvju celtnieks neesot maksājis alimentus. Tāpat sieviete atgādina, ka tēva pienākumos ietilpst kas vairāk par brēkšanu, ka gribas satikties.

"Vītol, tas, ka tev nav pietiesāti alimenti, neatbrīvo tevi no atbildības! Bērnu esi atzinis, ierakstot to ar savu piekrišanu visos dokumentos ar visām tām izrietošām sekām. Par apzinātu vecāku pienākumu nepildīšanu un izvairīšanos draud kriminālatbildība pēc Latvijas Krimināllikuma.

Kādi ir vecāku pienākumi? Rūpēties par bērnu: ēdiena, apģērba, mājokļa un veselības aprūpes nodrošināšana, bērna kopšana, viņa izglītošana un audzināšana, garīgās un fiziskās attīstības nodrošināšana, pēc iespējas ievērojot viņa individualitāti, spējas un intereses. Civillikuma 177. pants.

Vītol, un par ļaunprātīgu izvairīšanos apgādāt un dot uzturu bērniem paredzēta personas saukšana pie kriminālatbildības saskaņā ar Krimināllikuma 170. pantu. Par attiecīgo noziedzīgo nodarījumu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu," skandālistu brīdina Magone.

Sieviete ir neizpratnē par to, kāpēc brašulis nevis rīkojas sava bērna interesēs, bet gan pavada laiku internetā un sūdzas medijiem.

"Jautājums Vītolam: vai tas ir normāli mani terorizēt ar 50 e-pastiem trīs stundu laikā? Ņem vērā - man nav nedz laika, nedz vēlmes sēdēt pie datora un atbildēt uz visiem taviem 50 jēlībām pilnajiem e-pastiem," tā Magone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!