Foto: Privātais arhīvs

Populārā pērnā gada TV šova Saimnieks meklē sievu spilgtā dalībniece Magone Burka (attēlā), neraugoties uz nebūšanām privātajā dzīvē, ir apņēmusies jaunajā gadā savā dzīvē ieviest izmaiņas.

Par Magones gaitām pēc šova jau vēstīts, bet televīzijas un interneta radītā publicitāte sievietei sniegusi jaunu atspēriena punktu savas dzīves uzlabošanā.

"Gan pēc piedalīšanās šovā, gan interviju sniegšanas medijiem esmu guvusi samērā lielu atpazīstamību, tomēr esmu secinājusi, ka cilvēki mums apkārt ir nenovīdīgi.

Izdzirdot manu lūgumu pēc nelielas palīdzības, atbalsts no sabiedrības bija "grandiozs". Cits solīja pa kaklu, cits pārējos mudināja, lai man neko nedod un es pati gādājot trūkstošās lietas, citi aģitēja, ka arī viņiem dzīvē neviens par baltu velti nekā nav devis un kā man vispār neesot kauna kaut ko prasīt.

Kāda sieviete no Vācijas gan atsūtīja desmit latus, savukārt pašos Ziemassvētkos kāds vīrietis tāpat vien uzdāvināja astoņus latus, par ko biju ļoti pārsteigta un priecīga un saku viņiem sirsnīgu paldies!

Protams, tās nav dzīvi mainošas summas, tomēr te ir runa par sirds jūtību, palīdzību, pateicību un došanas prieku bez atlīdzības.

Mani uzmeklēja arī kāda sieviete, kas nu ir kļuvusi man ļoti īpaša. Viņa ir ļoti laba dvēseles skolotāja un nu jau tuva draudzene. Draudzībai jau nevajag ne gadu, ne dāsnu galdu, ne smalku lupatu vai zeltiem apkārtas miesas. Ir tik labi vienkārši just, ka līdzās ir otrs," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Magone.

Sadzīves apstākļi Magones ikdienā gan nav uzlabojušies un, padzirdot par stāvokli, kādā ir sievietes mājvieta, pret sievieti vērsies arī viņas dēla tēvs.

"Ar mana dēla tēvu mums ir vienreizējas attiecības, kā es smejoties saku. Mēs apmēram pusgadu nesarunājāmies vispār, bet šobrīd viņš apmēram divreiz gadā mūs tomēr apciemo. Pret dēlu viņam, šķiet, ir siltas jūtas.

Arī šajos Ziemassvētkos viņš ieradās viesos, atveda konfektes, un rokas bija pilnas dāvanām. Protams, puika jau priecīgs bez gala, vienīgi žēl, ka mazajai sirsniņai šis prieciņš tik rets. Iespējams, ja mēs dzīvotu viens otram tuvāk, šie apciemojumi būtu biežāki.

Taču pret mani šim cilvēkam ir neizprotamas dusmas, un, kā zināms, dusmās cilvēki mēdz rīkoties tā, kā, miera pīpi pīpējot, pat neiedomātos. Uzzinot par mūsu mājas stāvokli, viņš parūpējās, lai atbildīgās instances man radītu, kā viņš bija iecerējis, sarežģījumus.

Kādā pēcpusdienā mūs negaidīti pārsteidza divas dāmas no Priekules novada domes un Kalētu pagasta sociālā dienesta. Izrādās, mana mīļā puikas tēvs bija iesniedzis sūdzību par bērnam nepiemērotiem apstākļiem.

Bet es par viņa rīcību tikai priecājos, jo, rakdams mums kapu, viņš patiesībā ir izdarījis lielu un labu darbu, jo nu mums piedāvā istabiņu un arī darbu. Tādēļ saku viņam par to paldies," priecīgi nosaka Magone.

Neraugoties uz ķibelēm sadzīvē un smagajos darbos aizvadīto ikdienu, sieviete paguvusi arī izbaudīt vairākus randiņus, tomēr līgavaiņa meklējumi joprojām nav vainagojušies panākumiem.

"Ak, vai! Tie manis gribētāji ir gan, bet diemžēl neviens no visiem, ar kuriem esmu bijusi uz randiņiem, manī nevieš romantiskas jūtas. Nevienā no viņiem es neatradu to meklēto spēku, garīgumu un saturīgumu, pēc kā alkstu.

Tomēr ir pacietīgi jāgaida. Mīlestība jau var atnākt dažādos veidos, jo to lemj Dievs. Vien jādraudzējas ar dvēseliski tuviem cilvēkiem, jo viņi ir tie, kuri atbalsta! Un draudzība jau ir pati humānākā lieta uz pasaules.

Pagaidām gan man iet gluži kā tai dziesmā - cits par īsu, cits par tievu, citam ūzas nošļukušas, meitām pakaļ lūkojot," joko Magone, piebilstot, ka, neraugoties uz neskaitāmajām neveiksmēm piemērota vīra nolūkošanā, tik un tā ir apņēmusies nepadoties un jau drīzumā būs redzama kādā no televīzijas šova Precamies?!? jaunās sezonas raidījumiem.

Arī par zemnieces likteni Magone nesūrojas un atzīst, ka cilvēka patiesais uzdevums ir dzīves laikā rūdīt savu dvēseli. "Uzskatu, ka dvēseli vajag rūdīt. Kad cilvēks ir stiprs, neviens to nevar ievainot un arī dvēsele vienmēr jūtas labi.

Man piepildījumu sniedz saimniekošana kā labai un prasmīgai saimniecei. Ar sievišķīgiem niekiem sevi nelutinu, tā vietā labāk pagatavoju gardu rupjmaizes kārtojumu, kakao un skābkrējuma ķīseli ar dzērveņu kūku vai paklausos kādu sentimentālu vai folkmūziku.

Vasarā priecājos par sauļošanos, ogu lasīšanu un sēņošanu, peldēšanu un izjādēm, kā arī izbaudu tikšanās reizes ar labiem un īstiem draugiem.

Uzskatu, ka, arvien pārvarot grūtības un problēmas, rodas izturība, rūdījums un gudrība. Un tad dvēsele var izdarīt visu, un tai nav trauslās puses.

Visa mūsu dzīve ir kā skola, un gadu no gada mēs pārceļamies uz jaunu klasi. Zemes izlaidums būs debesu valstībā, bet līdz tam mums ir nemitīgi jāmācās, lai arī cik sūri un grūti tas reizēm arī nenāktos," secina Magone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!