Foto: Privātais arhīvs
Pēc Rūtas Dvinskas aiziešanas no leģendārā "bērnkopības" raidījuma "Māmiņu klubs" vadīšanas tam nu ir atrastas jaunas vadītājas – "Instagram" vidē pazīstamā Kristīne Beitika un geštaltterapeite Līva Spurava. Šis tandēms no 16. janvāra vadīs populāro raidījumu, portālam "Delfi" apstiprināja producente Sandija Salaka.

Pirmo reizi "Māmiņu kluba" vēsturē raidījumam ir divas vadītājas, kuras dos katra savu ieskatu vecākiem svarīgās tēmās – Kristīne Beitika kā jaunā māmiņa, kuras mazulim ir četri mēneši, un Līva Spurava kā pieredzējusi mamma un ģimenes terapeite. Abas satikās kādā pasākumā pirms trim gadiem un kļuva ne vien tuvas draudzenes, bet arī kopā vada tiešraides sarunas par bērnu un ģimeņu tēmām Instagram platformā.

Līva Spurava par sevi saka: "Aktīvi darbojos ne tikai kā pāru un ģimeņu psiholoģiskā atbalsta konsultante un geštaltterapeite, bet arī sociālajos tīklos, kur esmu dalījusies ne tikai ar savām zināšanām, bet arī ar savu sāpīgo personīgo pieredzi, kas manus sekotājus gan atbalsta, gan iedrošina, gan arī izglīto. Esmu runājusi par savu pieredzi attiecību krīzēs, pusaudžu gados piedzīvoto depresiju, ēšanas traucējumiem, veģetatīvo distoniju, spontāno abortu piedzīvošanu un vēl... Ar visu, kas mani ir veidojis par sievieti, kāda esmu šodien. "Māmiņu klubs" mani ir vieta, kur es šo sevis un citu izzināšanu un izaugsmi varu turpināt, jo man patiesi rūp, kā mēs dzīvojam, kādu sabiedrību veidojam un es stingri uzskatu, ka sabiedrības labklājība sākas ģimenē. Tā sākas no mammas un tēta emocionālās un fiziskās labsajūtas, kā arī viņu pāru attiecību kvalitātes. Es vienmēr uzskatīšu, ka laimīga mamma ir laimīgi bērni un partneris," skaidro Spurava.

Kolēģei pievienojas arī Kristīne Beitika: "Es sevi dēvēju par veselīga un laimīga dzīvesveida entuziasti, jo mani aizrauj rast veidus, kā darīt priecīgāku šodienu, atrast prieka brīžus ikdienā un jēgpilnība tajā, ko daru. Esmu kustības #10000soļukatrudienu #kustiesvairākjūtieslabāk aktīva popularizētāja "Instagram" platformā.Ģimenē bērniņu sākām plānot pirms pieciem gadiem, taču par mammu Elizabetei kļuvu pavisam nesen. Gadu laikā, kamēr gaidījām piesakoties savu pirmo bērniņu, daudz strādāju ar sevi, mainoties fiziski un arī emocionāli. Kārtoju veselības jautājumus, pievērsos sev, sāku vairāk domāt par savu ķermeni un emocionālo pasauli. Priecājos par iepazīšanos ar Līvu, tieši viņa mani stiprināja un atbalstīja, saveda kopā ar psihoterapeiti ar kuru risinājām "psiholoģiskās neauglības" jautājumus," stāsta Beitika.

"Māmiņu klubs" 18 pastāvēšanas gados izaudzinājis veselu paaudzi, gadu gaitā mainījušās raidījuma vadītājas. Sandija Salaka sola, ka jaunajā sezonā uzmanība tiks pievērsta attiecībām ģimenē, būs spraigas diskusijas par tēmām, kas vecākiem sniegs resursus veidot savas attiecības apzinātākas un laimīgākas, kā arī atbildēs uz sen sasāpējušiem jautājumiem bērnu audzināšanā.

"Māmiņu klubs" ēterā būs no no 16. janvāra katru svētdienas rītu kanālā "STV Pirmā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!