Foto: F64

Pašmāju televīzijas seja un radio Star FM ētera balss Māris Grigalis (attēlā) ir liels filmu cienītājs - vienu filmu viņš mēdz skatīties vairākas reizes, bet vislabprātāk Māris kino bauda mājās, kopā ar savu mīļoto sievieti.

"Kino vakarus ar popkornu es nerīkoju, bet ar alu vai kādu kokteili un savu mīļoto sievieti gan. Esmu redzējis ļoti daudz filmu. Mīļākos kinodarbus mēdzu noskatīties pat astoņas līdz desmit reizes, un man tie neapnīk. Esmu iecienījis vēsturiska žanra filmas," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta TV seja.

Viena no Grigaļa mīļākajām pašmāju filmām ir Ilgais ceļš kāpās, kurā, viņaprāt, ļoti labi atspoguļota tā laika latviešu ikdiena.

"Šī ir mana bērnības filma. Tajā apvienota mīlestība, sāpes, kaisle, emocijas. Pilnīgi viss. Ik pa laikam mēdzu šo kinodarbu noskatīties. Aktieru sniegums šajā filmā, manuprāt, ir izcils, tāpat kā skaņu celiņš. Raimonda Paula melodijas no šīs filmas kļuvušas par klasiku," uzskata Māris.

No vēsturiskā žanra filmām Grigalim atmiņā palikusi arī Troja (Troy), kurā galveno lomu atveido Breds Pits.

"Man ļoti patika, kā šajā filmā atspoguļoja vēsturiskos notikumus - Trojas ieņemšanu. Ļoti spilgti atmiņā palikusi aina, kad pilsētā tika ievests Trojas zirgs, kurā bija paslēpušies ienaidnieki," stāsta Grigalis.

Vēl viena no Māra mīļākajām filmām ir Reiz Amerikā (Once Upon a Time in America), kurā stāstīts par "sauso likumu" Amerikā.

"Filmā atainots laiks, kad ASV bija ieviests sausais likums jeb alkohola aizliegums. Galveno lomu šajā stāstā atveido Roberts De Niro, kurš savā tēlā bija lielisks. Man patika, kā filmā tika atspoguļota tā laika sabiedrība un notikumi - kā jaunieši cīnījās par izdzīvošanu. Stāstā samijās mīlestība, draudzība un nodevība. Un, protams, arī muzikālais fons ļoti baudāms. Tas vien ir viens no iemesliem, kādēļ būtu vērts šo filmu noskatīties," uzskata Māris.

Savukārt Grigaļa mīļākā animācijas filma ir Par bitēm (Bee Movie). Šī filmiņa viņam tik ļoti iepatikusies, ka viņš pat iegādājies DVD.

"Šajā animācijas filmā ļoti labi parādīts bitīšu funktieris un tas, kā viņas izdzīvo un sadala pienākumus. Arī šo filmu esmu noskatījies vairākas reizes," noslēguma saka Māris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!