Foto: Publicitātes foto

Pašmāju dziedātāja Marta Ritova (attēlā) ikdienā iecienījusi dažādu žanru filmas, taču viņa nekad neskatās fantastikas grāvējus – viņasprāt, pilnīgi bezjēdzīgi ir skatīties filmas, kurās cīnās monstri. Šoreiz jaunā mūziķe iesaka patiesi "vienkāršas filmas ar dziļu saturu", kuras baudīt siltos vasaras vakaros.

"Iespējams, tas izklausīsies smieklīgi, taču es nemāku un nekad neesmu novilkusi filmu internetā. Parasti dodos uz kino vai arī pērku DVD. Lielāko daļu filmu esmu noskatījusies Viasat Premium kanālā, kurā tās tiek rādītas visu diennakti. Ir bijušas brīvdienas, kad visu dienu sēžu un skatos filmas," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Marta.

Izvēloties filmu, dziedātājai ļoti svarīgs ir tās muzikālais celiņš - ja tas ir labs, kino gabalam ir vēl lielāka vērtība.

Viena no manām mīļākajām filmām ir Brīvdienas (The Holiday), kurā galvenajās lomās ir Kamerona Diasa un Keita Vinsleta. Manuprāt, viņas abas nevienā filmā nav tik labi izskatījušās un bijušas tik lieliskas savā tēlā.

Tas ir stāsts par divām sievietēm, kuras apmainās ar mājām - viena aizbrauc uz Losandželosu, otra - uz ciematiņu Anglijā, un tad arī sākas visi piedzīvojumi. Kā jau minēju, man ļoti svarīgs ir filmas muzikālais celiņš. Šajā filmā patiesi skaistu mūziku ir sarakstījis Hanss Cimmers," stāsta dziedātāja.

Jauno mūziķi līdz sirds dziļumiem aizkustinājusi filma Mēs nopirkām zvērudārzu (We Bought a Zoo), kurā galvenās lomas atveido Skārleta Johansone un Mets Deimons.

"Skatoties šo filmu, gribas raudāt par to, cik tas ir traģiski, ka mamma aiziet no dzīves un tēvs paliek ar diviem bērniem. Tajā pašā laikā gribas smaidīt par to skaisto, lielo ģimenes mīlestību, kas visus satur kopā. Arī šajā filmā ir lieliska mūzika, ko sarakstījis Jonsi.

Savukārt par godu vasarai noteikti iesaku noskatīties filmu 500 vasaras dienas (500 Days of Summer). Stāsts, kurā, šķiet, viss notiks kā parasti - divi cilvēki satiekas, iemīlas un būs kopā mūžīgi, bet - nē. Filma par to, ka mums ir lemts mīlēt vairākas reizes," stāsta Marta un piebilst, ka pēc šo filmu noskatīšanās viņai rodas sajūta, ka viss dzīvē notiek tā, kā tam jānotiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!