Foto: DELFI

Šovā Lauku sēta, tuvojoties finālam, palicis vairs tikai viens vīrietis - 30 gadus vecais divu bērnu tēvs Mārtiņš Ainis Roga (attēlā) no Talsiem. Viņš pie lauku darbiem ir pieradis un šovā iet uz visu banku. Atlasē izkonkurējis pats savu sievu, Mārtiņš ir apņēmības pilns tikt finālā.

Arī ikdienā Mārtiņa aprūpē ir plaša saimniecība, tā ka ar lauku darbiem viņu nenobiedēsi. "Mums mājās ir gotiņa, truši, cūkas, vistas un lielas siltumnīcas - audzējam puķes," DELFI Izklaidei pastāsta Mārtiņš.

Šovs gan arī pie lauku darbiem pieradušo vīrieti mazliet izrauj no komforta zonas, jo te paralēli lauku darbiem darāmas arī citas lietas, piemēram, bruģēšana. Taču Mārtiņu nespēj nobiedēt nekas - ne jaunie izaicinājumi, ne fiziskais darbs, ne tas, ka reizēm neatliek laika miegam. Viņš ir darba spara pilns.

"Ir forši. Ja nākošgad būs, es atkal pieteikšos," tikai un vienīgi sajūsmā par šovu ir Mārtiņš. Šogad viņa lēmums piedalīties bijis spontāns.

"Ar ģimeni skatāmies dažādus šovus. Tika palaista Lauku sētas reklāma, tieši vakarā gulējām gultā. Kopā ar sievu izdomājām - eu, davai, aizsūtām! Dators mums bija saplīsis, mēģinājām pieteikties caur telefonu, bet tas neņēma visas tās programmas pretī," atceras Mārtiņš.

Abi tā arī nav tikuši gudri, vai caur telefonu izdevies pieteikties šovam, vai ne. Tāpēc īsziņa, ka jānāk uz atlasi, abiem bijis pārsteigums. "Teicu sievai, lai jautā, kuram tad īsti jānāk uz to atlasi, nesapratām, kuram izdevies pieteikties. Teica, lai braucam abi," atceras Mārtiņš.

Pirmajā atlasē paveicies abiem - pāris tajā pašā vakarā uzaicināts uz pusfinālu. "Tas bija šoks. Sākām domāt, ka mājās vasarā darbu daudz un vēl divi bērni. Ja bērnus vēl varētu pieskatīt krustvecāki, kas ar dārzu?" satraukušies šova kandidāti.

Tāpēc ziņa, ka galu galā Lauku sētā pieņemts tikai viens no ģimenes, nācis kā zināms atvieglojums. Tiesa, arī sieva tikusi pie iespējas izbaudīt filmēšanas gaisotni - šoruden jau redzējām viņu šovā Paķer līdzbraucējus.

Mārtiņu dalībai Lauku sētai visvairāk motivējusi iespēja beidzot izpētīt, kā tas ir, būt šovā pa īstam. "Gribējās izbaudīt, kā tas reāli ir, jo skatīties ir pavisam savādāk, nekā piedalīties. Gan tās intrigas, gan ālēšanās.

Visinteresantākā šovā ir pati saimniece, pārsteidz arī govju daudzums," stāsta Mārtiņš. Lai gan katra diena Lauku sētā ir jauns piedzīvojums, mazliet pietrūkstot bērnu un tuvāko cilvēku. Bet ne tik ļoti, lai izstātos.

"Mans mērķis, protams, ir Brazīlija. Protams, tā ir spēle, daudz kas atkarīgs arī no veiksmes. Bet vismaz finālā iekļūt gribas," apņēmības pilns ir Mārtiņš, kura liktenis izšķirsies jau šovakar, 10. decembrī, kas arī uzzināsim Lauku sētas finālistu vārdus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!