Foto: DELFI

Tautas iemīļotā Dailes teātra aktrise Mirdza Martinsone (attēlā kopā ar meitu) sen neesot apmeklējusi kino, bet, kad jāskatās filmas, viņa labprāt izvēlas vecākus ekrāna šedevrus, kā arī iecienījusi multfilmas.

"No jaunā kino nekas daudz nav redzēts - pat neatceros, kad pēdējo reizi apmeklēju kinoteātri. Man patīk vecās, labās franču, angļu un, protams, amerikāņu filmas, nereti izvēlos noskatīties oskarotās filmas," sarunā ar DELFI Izklaide savu kino gaumi atklāj Martinsone.

Par vienu no visu laiku labākajiem kino stāstiem aktrise sauc leģendāro Krusttēva sēriju. "Mani Krusttēvā uzrunāja gan aktierspēle, gan režija - viss kopā. Man ļoti patīk vēsturiskas filmas ar labu aktieru sniegumu, kā arī kostīmfilmas, piemēram, stāsti par Anglijas karaļnamu.

Vēl man ļoti patīk multenītes, piemēram, Ну, погоди!, bet vismīļākā no multenēm laikam man ir stāsts par mazo Bembiju," savus iecienītos ekrāna stāstus atklāj Martinsone.

Viņa atzīst, ka ar mīļākajām filmām esot tāpat kā ar mīļākajām lomām - vienu grūti izvēlēties. "Galvenais, lai filmā ir, par ko padomāt - lai nav tikai šaušana un duršana. Man patīk arī labas krievu filmas - viena no jaunākajām, kuru varu ieteikt, ir Šoferis Verai.

Es cienu arī latviešu kino. Man patīk vecās, labās latviešu filmas, jaunās gan daudz nav sanācis skatīties," vērtē Martinsone, iesakot ikvienam labas izklaides cienītājam noteikti noskatīties humora pilno pašmāju seriālu Sirdsmīļā Monika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!