Foto: DELFI

Nedēļas nogalē 50 gadu vecumā dzīves pavediens aprāvies žurnālistam, kādreizējās televīzijas LNT ārzemju ziņu žurnālistam un redaktoram Ivo Goldmanim, portālam "Delfi" pavēstīja Goldmaņa bijušais kolēģis Edgars Barbaks.

Ivo Goldmanis miris piektdienas naktī pēc divu mēnešu ilgas cīņas ar Covid-19 infekciju, portālam "Delfi" teica Barbaks. Žurnālists nomiris slimnīcā, taču sīkāku informāciju viņa ģimenes locekļi nevēlas paust. Goldmanis sākotnēji ārstējies slimnīcā Rīgā, bet pēc tam aizvests uz Alūksni.

Barbaks, kurš savulaik kopā ar Goldmani strādāja plecu pie pleca televīzijā, bija viens no tiem cilvēkiem, kuri palīdzēja Goldmanim piecelties no dzīves bedres, kurā žurnālists bija iekļuvis pārmērīgas alkohola lietošanas dēļ.

Pēc tam, kad medijos parādījās attēli, kuros Goldmanis redzams, nakšņojot kāpņutelpā, žurnālists devās ārstēties no alkohola atkarības. Tas arī sekmīgi izdevās un Ziemassvētku laikā Goldmanis bija atsācis strādāt – rakstīja rakstus, veidoja tulkojumus. Tomēr šajā pavasarī viņš smagi saslima ar Covid-19. Goldmanis bija vakcinējies, apliecināja Barbaks.

Kā zināms, LNT Ziņu dienests tika likvidēts, daļai no cilvēkiem pārejot darbā uz jaunajam īpašniekam piederošo TV3, bet vēl daļai tiekot atlaistiem. Goldmanim jaunajā kolektīvā vieta neatradās.

Žurnālists dzimis 1971. gada 24. jūnijā. Viņš ir tēvs trim nepilngadīgiem bērniem, kuri dzimuši laulībā ar LNT korespondenti Daci Goldmani. Goldmaņu laulība šķirta 2019. gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!