Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ pāragri mūžībā devusies kanāla "STV Pirmā!" veidotā sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." otrajā sezonā iepazītā Solvita, portālam "Delfi" apstiprināja raidījuma producente Aija Strazdiņa.

"Pēc ilgstošas cīņas ar smagām slimībām mūžībā aizsaukta "Caur ērkšķiem uz..." otrās sezonas dalībniece Solvita," norāda producente.

Lai arī projekta laikā Solvita neslēpa savas veselības problēmas, kas krietni apgrūtināja viņas ikdienu, tomēr TV skatītāji viņu iepazina kā labestīgu un sirsnīgu cilvēku, kas nebaidās atšķirties un vienmēr saka to, ko domā.

"Solvita mums atmiņā paliks kā meitene ar siltu smaidu un ilgām pēc mīlestības. Viņa bija radusi pie vientulības, tomēr pēdējā dzīves posmā jaunās sievietes slimības smagumu spēja mazināt draudzīgās attiecības, kas Solvitai bija izveidojušās ar citām projekta dalībniecēm. Diemžēl slimība izrādījās stiprāka, taču Solvita vienmēr būs neatņemama daļa no "Ērkšķu" komandas," piebilst Strazdiņa.

Atgādinām, ka plašāka sabiedrība Solvitu iepazina pērn rudenī, pateicoties sociālajam projektam "Caur ērkšķiem uz...". Raidījuma ietvaros dzīvē daudz pieredzējušas un cietušas sievietes kopā ar speciālistiem strādā pie tā, lai uzlabotu savas dzīves kvalitāti, attiecības ar bērniem un līdzcilvēkiem, uzveiktu atkarības un nostabilizētos.

Solvitai bijusi ļoti trauksmaina bērnība – viņas mamma bija aizrāvusies ar alkoholu, tāpēc meiteni, kad viņa vēl bija pavisam maza, no ģimenes izņēma un ievietoja bērnu namā. Sasniedzot pilngadību, viņa atgriezās pie mammas, kur joprojām dzīvoja arī pērn, kad sieviete pieteicās sociālajā projektā.

Pērn Solvitas pieteikumā šovā bija norādīts, ka viņa nestrādā un paļaujas uz mammas labvēlību iztikas nodrošināšanai, jo viņai ir nopietnas veselības problēmas.

Solvita uz citu dalībnieču fona izcēlās ne tikai kolorītās ārienes, bet arī savas pārliecības dēļ – sieviete neslēpa, ka viņa ir sātaniste un anarhiste un ciest nevar sarunas par Dievu.

Piesakoties šovā, Solvita vēlējās beidzot nostabilizēties un nostāties dzīvē uz savām kājām.

Līdzjūtību Solvitas tuviniekiem sociālajos tīklos izplatījusi Alīna. "Sātaniņš... tu mūžīgi būsi mūsu sirdīs," savu draudzeni pieminējusi Alīna.

"Tas ir liels zaudējums. Solvita bija liela cīnītāja. Līdzjūtība visiem, kas pārdzīvo kopā ar mums. Solvita mūžīgi paliks mūsu sirdīs kā labsirdīgs cilvēks, kā jauka meitene un labs draugs. Paldies, ka biji ar mums, ka biji viena no mums!" tā Alīna.

"Mīļā Solvitiņ, nekad neaizmirsīšu tās dažas dienas, kad uz tevi turēju ļaunu prātu. Bet, paejot laikam, mēs sadraudzējāmies, un es sapratu, cik labsirdīgs un mīļš cilvēks tu esi – atceros, kā mēs nakts stundās sarunājāmies un kā tu smējies. Tu mūžīgi paliksi manā sirdī, draudzenīt. Zini, ka es tevi mīlu," sirsnīgus vārdus draudzenei velta arī Viktorija no sociālā projekta otrās sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!