Foto: Publicitātes foto
Ceturtdienas, 18. oktobra, vakarā kanāla LNT skatītāji atkal dzīvoja līdzi priekiem un bēdām šovā "Lauku sēta", un šonedēļ dalībniekiem bija sarūpēts ļoti svarīgs uzdevums – brašajiem strādnieciņiem bija jāuzbūvē trušu mājas.

Lai paveiktu šo uzdevumu, strādniekiem bija jāsarūpē nepieciešamie materiāli, jāizstrādā plāns un jāuzzīmē projekts. Par meiteņu komandas brigadieri tika izvirzīta "mazā" Sanita. Savukārt puišus vadīja Normunds, kurš tautā iedēvēts par Stifleru.

Tiesa, nedz puišiem, nedz meitenēm darbi nevedās tik raiti, kā cerēts. "Mazajai" Sanitai īsti nebija skaidrs, kā trušu būdām jāizskatās, un meitene atzina, ka jūtoties visnotaļ draņķīgi. Savukārt puišu komandā situācija rādījās nedaudz cerīgākās krāsās, tomēr Normunda kļūda bija tā, ka viņš nepareizi veica aprēķinus, un šī iemesla dēļ nepietika materiālu.

Pēc tā, kā meiteņu darba vadītāja izvēlējās materiālu daudzumu, bija skaidrs, ka viņai nav nekādas saprašanas, jo izskatījās, ka tiks būvēta māja. Meiteņu komandā sākās lielas nesaskaņas un skaļa vārdu apmaiņa. Tikmēr puiši trušiem mājas centās sastiķēt no tā, kas nu viņiem bija.

Meitenes piedāvāja puišiem vēlreiz doties pēc papildus materiāliem, izvirzot šādu nosacījumu – kādam no puišiem, ko izvēlēsies meitenes, būs jāiet palīgā virtuves darbos un no tiem jāatbrīvo meiteņu komandas dalībniece. Brašuļi gan tam nepiekrita, jo saprata dāmu viltīgo domu gājienu – aizsūtīt virtuves darbos stiprāko no puišiem un pie būvniecības atstāt tos puišus, kuri ar trušu būdu būvēšanu netiks galā.

Stiflers nespēja izturēt spriedzi un pārmetumus, ka iegāzis komandu ar nepareizu materiālu izvēli, tomēr komandai nācās sasparoties un saliedēties. Palīgā metās arī pavāra darbos nozīmētais Rasmuss, un brašuļi pa visiem pārbūvēja jau gandrīz pabeigto trušu būri no jauna. Tikmēr meitenes savu trušu pili nespēja savest kārtībā.

Meiteņu komandā izcēlās vairāki strīdi, un visvairāk pārmetumu bira pār Līgas galvu. Pārējās meitenes neslēpa, ka ar viņu esot ļoti grūti sastrādāties un komunicēt.
Foto: Publicitātes foto

"Lielā" Sanita bija nelokāma – viņa vairākkārt atkārtoja, ka Līga nemitīgi uzdodot muļķīgus jautājumus, ar kuriem citus nokaitinot. Arī pārējās dāmas sūkstījās, ka Līga esot kaitinoša un krītot uz nerviem.

Rasmuss bija īpaši čakls ne tikai būvdarbos, bet arī virtuvē. Dalībnieki nebeidza vien slavēt šīs nedēļas šefpavāru, kurš kopā ar palīgu Zani galdā cēla klimpas, picas un citus kulinārijas šedevrus. "Lauku sētā" visi beidzot bija kārtīgi paēduši. Beigu beigās Rasmuss tika kronēts par nedēļas čaklāko dalībnieku.

Savukārt uz izbalsošanas sola kā pirmā sēdās "mazā" Sanita, kura tika iecelta par nedēļas sliņķi. Vņai blakus sēdās Līga, par kuru balsoja pārējie dalībnieki, un abām dāmām bija jāpierāda sevi pupiņu izaicinājumā.

Līga, kura ir šova šīs sezonas vecākā dalībniece, bija manāmi lēnāka, un viņai nācās pamest "Lauku sētu". Strādnieku samērs meiteņu un puišu komandās nu ir izlīdzinājies – četri pret četri.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!