Foto: Publicitātes foto

Muzikālajā šovā "Balss maskā" uz skatuves kāpa nu vairs tikai 5 dalībnieki - Zvirbulis, Nelabais, Lelle, Rīga un Lutausis. Dalībnieki izpildīja dziesmas, kas saistās ar ceļojumu atmiņām vai iedvesmu no valstīm, kur dalībnieki bijuši vai dzīvojuši. Detektīvi raidījuma noslēgumā lēma, ka atmaskota tiks Rīga jeb aktrise Ērika Eglija – Grāvele.

Šova "Balss maskā" astotajā raidījumā zem dižciltīgās un graciozās, jūgendstila iedvesmotās Rīgas maskas slēpās liepājniece, talantīgā Dailes teātra aktrise Ērika Eglija-Grāvele, kuru plašāk TV skatītāji pazīst kā seriāla "Viņas melo labāk" Simonas lomas atveidotāju. Rīga savu dalību šovā noslēdza, izjusti un aizkustinoši izpildot dziesminieka Haralda Sīmaņa pazīstamāko kompozīciju "Ezers"", par kuru šova vadītājs Mārtiņš Spuris sprieda, ka dziesma spējusi "izraut" sirdis.

"Viņa ir neatkarīga, pašpietiekama, viņu nekas nespēj satricināt, jo viņa ir pieradusi paļauties tikai uz sevi. Viņa nepadodas dažādiem trikiem! Un Haralda Sīmaņa vienpatība ļoti sasaucas ar Rīgas personību!", pēc emocionālā Rīgās priekšnesuma sprieda detektīvs Jānis Šipkēvics.

Šova noslēgumā detektīvi Jānis Šipkēvics un Samanta Tīna bija pārliecināti, ka zem maskas slēpjas Ērika Eglija-Grāvele, savukārt Baiba Sipeniece izteica varbūtību, ka zem maskas varētu būt arī Ērikas kolēģe aktrise Ilze Ķuzule - Skrastiņa, taču detektīvs Krivenchy jokojot minēja, ka zem maskas slēpjas aktrises Ērikas vīrs Gints Grāvelis.

Pēc atmaskošanas, Ērika tika apbērta ar komplimentiem gan par dziesmu izvēli, gan par tēla un personības atbilstību, gan par spēju uzturēt noslēpumainību visa šova garumā.

"Rīga var būt ļoti lepna, ka viņa ir iemiesojusies šādā aktrisē. Par to liecina gan piemērota tērpa izvēle, gan tas, kā Tu viņu nes. Tu nepadevies provokācijām ne pa labi, ne pa kreisi. Tu biji tā, kura 1201. gadā pie Rīdzenes upītes piedzima un mums Tu noteikti paliksi kā viena no cēlākajām dalībniecēm šajā šovā", spriež Jānis Šipkēvics.

Arī Samanta Tīna nebeidza slavēt Rīgu: "Ērika, man prieks ar Tevi tikties uz šīs skatuves. Es vienmēr esmu teikusi, ka Tev ir ļoti skaista balss. Es teikšu godīgi, līdz šim raidījumam, es pat neaizdomājos, ka tā varētu būt Tu, bet šodien man pēkšņi atnāca apskaidrība. Man laikam nostrādāja atslēgas vārdi - vīrs, mocis un tas, ka Tu esi tikusies ar vienu no detektīviem!"
Pati aktrise pēc atmaskošanas nav pārsteigta par šādu vakara pavērsienu: "Man likās, ka jūs mani ātri atpazīsiet. Bet es biju pārsteigta, ka jums tās asociācijas radās no vēja kūkām. Man tas galīgi neienāca prātā!"

Jānis Šipkēvics gan piebilda, ka viņam "skaidrāka" bilde tapa tieši šajā raidījumā: "Man palīdzēja tas, ka tika pieminēts vīrs, kurš spēlē ģitāru, jo atceros, kā viņš reiz pasākumā nodeva gan Elvisu Presliju, gan tautasdziesmas."

"Patiesībā, es tieši šodien jutu, ka zem Rīgas maskas ir ļoti laimīgs cilvēks, saglabā to. Tu un Rīga – jūs abas viena otrai piestāvat!" aktrises atmaskošanu komentēja Baiba Sipeniece – Gavare.

"Rīgai visa šova laikā bija visgraciozākās un elegantākās kustības. Tev bija visskaistākā ķermeņa valoda jebkura priekšnesuma laikā. Tas bija fantastiski!" arī Krivenchy atzinīgi novērtēja Ērikas uzstāšanās visa šova garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!