Foto: F64

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Normunds Laizāns (attēlā), kurš televīzijas ekrānos bija redzams seriālā Cerību iela 21 un pašlaik strādā jaunā LNT seriāla Mīli mani mūžam uzņemšanas laukumā, uzskata, ka kino industrijas attīstība Latvijā ir apstājusies.

Jaunajā LNT seriālā Mīli mani mūžam, kas iecerēts kā mūsdienīga klasiskās Viljama Šekspīra lugas Romeo un Džuljetas versija, Laizāns atveidos vienu no naidīgo ģimeņu tēviem, kura nodarbošanās ir bioloģija un zemniecība. "Neviens cilvēks jau nav tikai labs vai tikai ļauns, bet šajā seriālā mans tēls ir vairāk labais," par savu lomu stāsta Laizāns.

Jautāts par piedāvājumiem filmēties pilnmetrāžas mākslas filmās, Laizāns, kuru uz lielajiem ekrāniem pēdējo reizi varēja redzēt 2007. gada filmā Rīgas sargi, atzīst, ka šogad nekas nenotiekot. „Ja paklausās, kas notiek apkārt, rodas iespaids, ka Latvijā ar kino ir pavisam bēdīgi. Kaut kādi projekti jau tiek īstenoti, bet nekas dižs nenotiek."

Arī no Krievijas puses, kur atsevišķi latviešu aktieri ir gana iecienīti, šogad piedāvājumu neesot. „Braucot uz Krieviju, mēs tur parasti filmējamies vāciešu vai citu ārzemnieku lomās, jo latviešu aktieriem ir pārāk izteikts akcents. Agnese Zeltiņa savulaik stāstīja, ka ir daudz mācījusies, bet es noskatījos pāris filmas un secināju, ka arī viņai tas akcents tomēr ir saglabājies, un var just, ka neesi īsts krievs."

Vasarā, kad darbs teātrī nenotiek, Laizāns atpūties, kārtīgi izguļoties, kā arī strādājot vecāku lauku mājās. „Labākā atpūšanās ir tā, ka nav jāceļas konkrētā laikā un jābūt darbā. Ir jauki, ka vari pamosties tad, kad gribi pamosties, nevis tad, kad zvana modinātājpulkstenis," tā aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!