Foto: EPA/LETA

Trešdien Londonā tika noskaidrota pēdējās desmitgades labākā bērnu filma, un First Light balvu saņēma viena no poteriādes daļām – trešā filma par mazo burvi Hariju Harijs Poters un Azkabanas gūsteknis, ziņo ārvalstu mediji.

Lai noskaidrotu pēdējās desmitgades labāko bērnu un pusaudžu auditorijai veidoto filmu, Lielbritānijā tika veikta vērienīga aptauja, kuras respondentu vecums bija no pieciem līdz 15 gadiem.

Cīņa par labākās bērnu filmas titulu bijusi sīva, bet stāstam par Azkabanas gūstekni, kas uz ekrāniem nonāca 2004. gadā,  izdevies iegūt krietni vairāk simpātiju nekā tādām komerciāli veiksmīgām un bērnu iecienītām filmām kā Šreks (2001), Vaļu jātniece (2002), 2006. gada filmai Jautrās pleznas un 2009. gadā veidotajai Pixar studijas multiplikācijas filmiņu Augšup!.

Par poteriādes filmu panākumiem un skatītāju simpātijām pret šiem kino darbiem liecina arī tas, ka vairākās aptaujās pēdējā filma sērijā par mazo burvi Harijs Poters un Nāves dāvesti, kurai uz ekrāniem jāiznāk šī gada jūlija vidū, atzīta par vienu no gaidītākajām 2011. gada filmām.

Balva par desmitgades labāko bērnu filmu tika pasniegta fonda First Light organizētā festivāla ietvaros - tas ir ikgadējs pasākums, kura laikā tiek godalgotas jauniešu veidotas īsmetrāžas filmas un kas vienokopus pulcē jaunos kino jomas talantus no visas Lielbritānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!