Autoritatīvais britu kino žurnāls Empire savā oficiālajā mājaslapā publicējis sarakstu ar 25 pievilcīgākajām un seksīgākajām kino varonēm, kādas vien radītas kinematogrāfa vairāk nekā gadsimtu ilgajā vēsturē.

Šo topu atklāj Džilda - leģendārās aktrises Ritas Heivortas varone no 1946. gada filmas Gilda. Viņa visā šajā sarakstā arī ir visvecākā kino varone.

Tālāk seko Zojas Saldanas atveidotā Neitiri no filmas Avatar (2009), Umas Turmenas varone vārdā Līgava no Kventina Tarantino diloģijas Kill Bill (2003-2004), Natālijas Portmenas tēlotā Amidala fantastikas filmu sāgā Star Wars un itālietes Monikas Beluči atveidotā Persefone no filmu sērijas Matrix.

Topa 20. vietā ir leģendārā Barbarella no Rožē Vadima tāda paša nosaukuma filmas. 1968. gadā šo nimfomāni spēlēja Džeina Fonda, bet 2014. gadā Holivuda gatavojas laist klajā šīs filmas rimeiku. Režisors būšot Roberts Rodrigess, bet par titullomas atveidotāju vēl skaidrības nav.

Tālāk seko viena no Džeimsa Bonda meitenēm Ksenija Onatopa, ko 1995. gada filmā Goldeneye spēlēja Famke Jansena, Keiras Naitlijas tēlotā Elizabete Svāna no filmu sērijas par Karību jūras pirātiem un Rebeka Romijna Mistikas lomā X-Men kino seriālā.

Topa 16. vietu dala uzreiz divas aktrises, kuras spēlējušas vienu un to pašu - Lizbetes Salanderas - lomu: zviedru aktrise Noomi Repesa filmas The Girl with the Dragon Tattoo oriģinālā 2009. gadā un amerikāniete Rūnija Mara no šīs filmas Holivudas versijas.

Turpmākajās vietās ir Santanika Pandemoniuma, ko filmā From Dusk Till Dawn (1996) spēlēja Salma Haijeka, Katrīna Tremela - slavenākā Šaronas Stounas loma filmā Basic Instinct (1992), Merilinas Monro Saldumiņš no 1959. gada filmas Džezā tikai meitenes (oriģinālā Sugar Cane no filmas Some Like it Hot), Līlū no filmas The Fifth Element (1997), ko spēlēja Mila Jovoviča, un Kameronas Diasas atveidotā Tina no komēdijas The Mask (1994).

Seksīgāko filmu varoņu pirmo desmitnieku atklāj aktrise Mērija Elizabete Vinsteda, kura filmā Scott Pilgrim vs. The World (2010) tēloja Ramonu Flauersu.

Tālāk seko vēl viena Bonda meitene - Vespera Linda no filmas Casino Royale (2006), ko spēlēja Eva Grīna, Emmas Vatsones varone Hermione Greindžere no sāgas par mazgadīgo burvi Hariju Poteru un Skārletas Johansones Melnā atraitne, kura pagaidām redzēta divās filmās - Iron Man 2 (2010) un The Avengers (2012).

Sestajā vietā ir Kerijas Fišeres tēlotā Princese Leja no pirmajām trim Star Wars sērijām, piektā - Nensija Kalahena, kuru filmā Sin City (2005) tēloja Džesika Alba, ceturtā - Keitas Bekinseilas varone Selēna no The Underworld kino sāgas, bet trešā - Mišelas Pfeiferes Kaķsieviete no filmas Batman Returns (1992).

Otrajā vietā iekļuvusi vienīgā multiplikācijas varone no šī topa - tā ir Džesika no filmas Who Framed Roger Rabbit? (1988). Viņas ķermeņa aprisēm izmantota modele Betsija Brentlija, dziedošā balss nāk no Eimijas Irvingas, bet pavedinošā balss pieder aktrisei Ketlīnai Tērnerei.

Savukārt seksīgāko kino varoņu topa pirmajā vietā ierindojusies kapeņu izlaupītāja Lara Krofta aktrises Andželīnas Džolijas tēlojumā divās filmās - Lara Croft: Tomb Raider (2001) un Tomb Raider: Cradle of Life (2003).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!