Foto: DELFI.ua

Amerikāņu aktieris Silvestrs Stallone (attēlā) atzīts par visu laiku labāko spriedzes filmu aktieri pasaules kinematogrāfā, atsaucoties uz Eiropas Savienības valstīs veikto socioloģisko aptauju, ziņo britu radio kompānija BBC.

Stallone pasaules slavu iemantoja 1976. gadā, kad filmā Rocky atveidoja bokseri Rokiju Balboa (gan kā filmas scenārists, gan kā labākais pirmā plāna aktieris Stallone par šo lomu bija nominēts "Oskaram" un "Zelta globusam"), bet par kulta aktieri viņš kļuva pēc filmas Rambo: First Blood iznākšanas 1982. gadā.

Lai gan Stallone vairākas reizes saņēmis "Zelta aveni" kā sliktākais aktieris (par filmām Rhinestone, Rambo: First Blood Part II, Rambo III, Stop! Or My Mom Will Shoot, The Specialist un Spy Kids 3-D: Game Over), kā arī atzīts par XX gadsimta sliktāko aktieri, viņš daudzām filmām pats rakstījis scenārijus un ir aktieris ar vienu no augstākajiem IQ koeficientiem Holivudā.

Reitinga otrajā vietā ierindots cits amerikāņu aktieris Brūss Viliss, kurš pasaules slavu ieguva līdz ar filmas Cietas rieksts (Die Hard) iznākšanu uz ekrāniem 1988. gadā, bet trešajā vietā - austrietis Arnolds Švarcenēgers, kurš plašāku atpazīstamību iemantoja 1984. gadā ar lomu Džeimsa Kamerona filmā Terminator.

Saraksta ceturtajā vietā iekļauta Linda Hamiltona, piektajā - beļģis Žans Klods vai Damme, sestajā - Stīvens Sigals, bet septītajā - Latvijas publikas elks Čaks Noriss.

Komentējot reitingu, 64 gadus vecais Stallone atzinies, ka Brūsu Vilisu un Arnoldu Švarcenēgeru vienmēr uzskatījis par "ļoti bīstamiem kinematogrāfa pretiniekiem". "Es vienmēr ļoti uzmanīgi esmu sekojis tam, kādas lomas tiek konkurentiem, un apskaužu viņus, ja viņiem tiek labākas lomas un labāki scenāriji," izteicies Stallone.

Jāpiebilst, ka pavisam nelielās lomās gan Viliss, gan Švarcenēgers ir redzami Stallones jaunākajā režijas darbā - spriedzes filmā Neiznīcināmie (The Expendables), kas ASV skatītāko filmu topā pagājušajā nedēļas nogalē ar nopelnītiem 35 miljoniem dolāru ierindojās pirmajā vietā. Latvijas kinoteātros šī filma būs skatāma no 20. augusta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!