Foto: EPA/LETA
Daudzu Holivudas aktieru karjera aizsākusies jau skolas gados vai agrā bērnībā. Lielākā daļa no viņiem tā arī nespēj gūt vērā ņemamus panākumus (piemēram, Makolijs Kalkins), savukārt citi izrādās kino industrijai piemēroti arī pieaugušā vecumā (piemēram, Elizabete Teilore). Šajā sakarā ASV kino eksperti izveidojuši sarakstu ar simts veiksmīgākajiem aktieriem, kuri savas profesionālās gaitas uzsākuši jau agrā vecumā.

Saraksta pirmajā vietā iekļauta šobrīd 35 gadus vecā aktrise Drū Berimora (attēlā), kura šovbiznesā ir jau kopš divu gadu vecuma. Viņa ir ietekmīgas kinoaktieru dinastijas atvase, un savu pirmo nopietnu kino lomu nospēlēja piecu gadu vecumā (Kena Rasela filmā Altered States). Pēc neprātīgas slavas Spīlberga filmā Citplanētietis (E.T.) Berimora ieslīga narkotiku un alkohola atkarībā, taču aktrise jau sen ir atkopusies un populārās komēdijās skatāma pilnā spožumā.

Otrajā vietā ierindots 36 gadus vecais aktieris Kristians Beils, kurš savu pirmo lomu atveidoja 12 gadu vecumā. Jau pēc gada viņš bija redzams padomju skatītāju iemīļotajā filmā Mio, mans Mio pēc Astrīdas Lindgrēnas pasakas motīviem, bet šobrīd aktieris gatavojas kārtējai kinosāgai par supervaroni Betmenu.

Topa trešajā vietā ir 47 gadus vecā aktrise Džodija Fostere, kura šovbiznesa džungļos nonāca jau trīs gadu vecumā. Kopš desmit gadu vecuma Fostere filmējās divās vai trijās kino un televīzijas filmās, un par savu neatlaidību un talantu divas reizes apbalvota ar prestižāko kino balvu "Oskaru" (par filmās The Accused un The Silence of the Lambs).

Ceturtajā vietā iekļauts Frodo lomas atveidotājs no filmas Gredzenu pavēlnieks - 29 gadus vecais aktieris Elaidža Vuds, kurš filmējies kopš astoņu gadu vecuma, bet pirms tam darbojās kā modelis, jo Elaidža bija neparasti skaists bērns. Kopš savas pirmās lomas filmā Atpakaļ nākotnē II Vuds centies sabalansēt kvalitatīvu kino ar atklātu popkultūras drazu, tomēr savus skatītājus viņš spēj atrast jebkurā žanrā.

Piektajā vietā ierindota 30 gadus vecā aktrise Kristīna Riči, kuras kinoaktrises karjera aizsākas desmit gadu vecumā. Drīz vien sekoja ļoti populārās filmas par Adamsu ģimeni, un kopš tā laika Kristīna ir viena no pieprasītākajām Holivudas aktrisēm.

Vēl pirmajā desmitniekā iekļauti aktieri Leonardo di Kaprio, Skārleta Johansone, bet simtniekā - Natālija Portmena, Kērstina Dansta, Goldija Houna, Kurts Rasels, Dženifera Konnelija un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!