Ceturtdienas, 11. maija, vakarā Kijevā norisinājās starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" otrais pusfināls, kurā par desmit vietām finālā spēkojās 18 valstu pārstāvji.

Eiropas klausītāju sirdis un balsis otrajā pusfinālā izdevās iekarot Bulgārijas, Baltkrievijas, Horvātijas, Ungārijas, Dānijas, Izraēlas, Rumānijas, Norvēģijas, Nīderlandes un Austrijas pārstāvjiem.

Aiz strīpas palika Lietuvas un Igaunijas pārstāvji, kā arī Serbijas, Maķedonijas, Maltas, Īrijas, Sanmarino, Šveices izpildītāji.

Atgādinām, ka Latvijas pārstāvji – grupa "Triana Park" – pēc pirmā pusfināla, kas notika otrdien, diemžēl finālam nekvalificējās. Vairāk paveicās Moldovas, Azerbaidžānas, Grieķijas un Zviedrijas, kā arī Portugāles, Polijas, Armēnijas, Austrālijas, Kipras un Beļģijas pārstāvjiem, kurus uz skatuves redzēsim arī sestdien, 13. maijā.

Tāpat tradicionāli konkursa finālā startēs arī tā saucamais "Eirovīzijas lielais piecinieks" – Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija un Itālija, kā arī šī gada konkursa rīkotājvalsts Ukrainas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!