Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 15. decembra, vakarā LNT skatītāju vērtējumam tika nodota šova "Lauku sēta" jaunākā sērija, kurā dalībniekiem bija jāiztur virkne spraigu pārbaudījumu.

Jaunā nedēļa lauku sētā sākās neveiksmīgi – Vija sēņojot bija aizklīdusi mežā, pārējie viņu devās meklēt, un tāpēc aizkavējās darbu sākums.

Saimniecei padomā bija lielas lietas, un dalībnieki tika sadalīti divās komandās, lai uztaisītu vistu mājiņas. Lai gan uzdevums bija darboties atsevišķi, komandas viena otrai palīdzēja, bet kopumā lauku sētā valdīja panīkums – saguruši no ilgās kopā būšanas un svešās vides, dalībnieki darbus gan apdarīja, tomēr liels cīņasspars viņos nebija jūtams.

Situāciju nedaudz uzlaboja zirgu peldināšana dīķī, kam daži nodevās ar īpaši lielu azartu. Tās laikā gadījās arī kāds amizants misēklis, kad Sandim bija jāķeras pie Vijas pēcpuses, lai dabūtu kundzi zirgā.

Negaidītu pavērsienu šova norisē ieviesa sacensības, kuru uzvarētājs tika pie iespējas izbalsošanā izmantot divas balsis. Pārbaudījumā paveicās Rūdim un Mairitai, un kļuva skaidrs, ka tas nelāgi beigsies Sandim un Ievai, kas šovā tiek uzskatīti par galvenajiem brašā brālēna un māsīcas konkurentiem.

Arī saimniece bija parūpējusies par pārsteigumu – šajā nedēļā viņa neizvēlējās nedz čaklāko pāri, nedz sliņķi, un abi uz strīpas sēdināmie pāri tika izvēlēti iekšējā balsojumā.

Pirmajā balsojuma kārtā vairāk balsu saņēma Sandis un Ieva, nākamajā vienāds balsojums bija par Ilgvaru ar Viju un Mairitu un Rūdi. Pupiņu šķirošanā ātrāka bija Mairita, bet izšķirošajā pārbaudījumā – bluķa skaldīšanā – uzvarēja Sandis, tādējādi izlemjot šova vecākā pāra likteni.

"Lauku sēta" noslēgsies 5. janvārī, un pagaidām nav zināms, vai šajā sezonā īsi pirms fināla izbalsotajiem pāriem tiks dotas iespēja atgriezties, bet pagaidām viss liecina, ka turpmākā cīņa būs spraiga – māsas Jogita un Jolanta, pusslodzes mīļākie Sandis un Ieva un brālēns un māsīca Mairita un Rūdis jau kopš šova sākuma tiek minēti kā "Lauku sētas" spēcīgākie pāri, kas nozīmē, ka rezultāts ir neprognozējams.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!